TORNAR

Ana Alvargonzález Dalmau i Pitus Robert en l’inici de la V Setmana de l’Animació de la Gaspar Camps

Divendres 7 de febrer es presentaran els treballs audiovisuals dels alumnes

cultura
Dimarts, 4 febrer 2014. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps ha iniciat el 3 de febrer la V Setmana de l’Animació, un projecte interdisciplinari de l’escola que enguany es desenvolupa del 3 al 7 de febrer i que acaba amb la presentació pública dels treballs audiovisuals, realitzats per l’alumnat, al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia el divendres 7 de febrer a partir de les 12 del migdia.

Pitus Robert

Ana Alvargonzález amb la imatge de la setmana de l'Animació

En aquesta ocasió el tema comú per treballar en cada projecte són els contes, i els escollits van ser contes de Pitus Robert del seu llibre 'Pols de lluna i vents d’acordió' entre d’altres. S'hapogut comptar amb la presència de Pitus Robert, que, dilluns a primera hora, va ser a l’escola per posar-se “a les mans dels alumnes”. Com que cada grup d’alumnes treballava un conte diferent, Robert va poder contestar-los preguntes i resoldre alguns dubtes de manera ben instructiva i entretinguda. També va explicar com, essent cuiner de professió, va començar aquesta faceta d’escriptor.

El mateix matí, una mica més tard, va tenir lloc la conferència-master class d’Ana Alvargonzález Dalmau, que va explicar les diferents fases i el procés de realització d’una producció audiovisual, i, en especial la feina del director d’art.

Ana Alvargonzález és directora d’art i professora de l’ESCAC i ha guanyat nombrosos premis. Fa molts anys que es dedica al món audiovisual, i darrerament ha tingut molt reconeixement arrel de guanyar els premis Goya i Gaudí a la millor direcció artística pel seu treball a la pel·lícula “Pa negre”. De fet força elements i anècdotes de la seva explicació es van referir a episodis de la preparació d’aquesta obra. També va comentar la importància de la formació, incidint en la necessitat de professionals de la imatge gràfica i, sovint també en la demanda de persones formades en l’àmbit del disseny i la realització en pell, en produccions d’època per exemple, ensenyaments que es donen a la nostra escola.

Per acabar, i com a resum visual de la seva explicació, va mostrar l’anunci de Coca-Cola contra el sedentarisme, una realització de l’any 2013 en què va participar.

Des de l’escola consideren que 'és molt enriquidor per a l’alumnat poder comptar amb els exemples i les experiències reals viscudes i explicades per aquests professionals', i volen 'agrair la seva bona disposició per venir i compartir amb nosaltres les seves vivències professionals'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.