TORNAR
PUBLICITAT

El cantautor igualadí Quico Tretze promou en una gira a Sydney el turisme a Catalunya

El vídeo on apareix, ’La ruta de l’atzar’, va ser premiat com el millor film turístic del món

cultura
Dimecres, 5 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El músic igualadí Quico Tretze ha participat en una intensa gira promocional de l'Agència Catalana de Turisme. La setmana passada va ser a Austràlia, on va oferir dues actuacions acompanyant a Steve Smyth.

PUBLICITAT

Un vídeo amb presència igualadina, 'La Ruta de l'atzar' realitzat per l'Agència Catalana de turisme, va guanyar fa un parell de setmanes el premi a millor film turístic del món del 2018 concedit pel Comitè Internacional de Films Turístics (CIFFT) davant de més de 3.000 propostes. El cantautor igualadí Quico Tretze apareixia al vídeo, junt a un altre músic, l'australià Steve Smyth que ha visitat la comarca en nombroses ocasions. Ara, 'La ruta de l'atzar', els ha portat a Sydney, la metròpoli australiana, on van actuar junts de nou.

Smyth, esquerra, i l'igualadí Quico TretzeDe fet, Catalunya Experience està presentant el vídeo arreu del món fent campanya de turisme per promocionar el nostre país com a indret turístic. L'acte es va celebrar el passat 20 de novembre a l'hotel Intercontinental de Sydney i va ser un punt d'unió de les agències turístiques australianes amb diferents representants del turisme a casa nostra. Al 'hall' on es va celebrar l'acte s'hi podien trobar diferents pantalles amb informació sobre Catalunya i algunes figures com en Salvador Dalí o l'Antoni Gaudí.

Al capdavant de l'acte hi havia David Miró,director de l'Oficina de Turisme de l'ACT a l'Àsia-Pacífic amb seu a Singapur. Va poder introduir a tots els assistents a diferents aspectes de la cultura catalana i a mig acte va convidar als assistents al Hall central de l'hotel on els membres del Casal Català de Sydney van oferir una petita mostra castellera davant la sorpresa dels presents. Acte seguit es va fer el sorteig d'un lot d'experiències a Catalunya i després es va presentar el vídeo per donar pas a l'actuació del SteveSmyth i en Quico Tretze on anaven intercalant cançons i oferint un concert mig en anglès, mig en català.

Dies després, el 25 de novembre, el Casal Català de Sydney va organitzar un concert de Quico Tretze en solitari al local Gure Txoko (Casal del País Vasc a Sydney). Un punt de reunió habitual per la gran comunitat catalana que hi ha a la ciutat. El concert va venir després d'un dinar de germanor i amb una majoria d'assistents de nacionalitat australiana amb ganes d'escoltar música cantada en una llengua que per ells és exòtica però que els hi va resultar molt atractiva. En Quico Tretze va fer un repàs de les seves cançons més estimades i alguna de les cançons que li agrada traduir al català.  Una nova aventura d'aquest cantautor abans d'editar la traducció a l'anglès del seu disc 'Perdut e Amat'.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.