TORNAR

Comença la nova temporada de Poesia Viva

cultura
Dijous, 17 setembre 2009. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Poesia Viva d’Igualada té a punt la programació de la seva tretzena temporada que començarà el tercer dissabte de setembre dia 19, al Teatre de l’Aurora. S’ha escollit una temàtica molt variada que pugui complaure les expectatives del públic i hi pugui fruir d’espectacles de qualitat. Totes aquestes sessions són obertes a tothom que hi vulgui assistir i participar. Comencen a les 5 de la tarda i acaben a les 7 del vespre. Són dues hores de literatura, música, teatre, cant coral, etc. i evidentment poesia.
PUBLICITAT

La primera sessiód e Poesia Viva es dedia a Mique Solà i Dalmau

La primera part s’anomena Roda de Poetes i comença amb la recitació d’una poesia a càrrec d’Adoració Aliberch que és la conductora d’aquesta secció. A la Roda de Poetes hi pot participar tothom que ho desitgi amb la lectura d’una poesia - pròpia o d’un altre autor -, de no més de 32 versos.

En la segona part cada mes es presenta un tema monogràfic diferent sempre vinculat amb la poesia. Per aquest darrer quadrimestre la programació prevista és la següent:

El dissabte 19 de setembre “Miquel Solà, llum de crepuscle”, sessió dedicada a la memòria del poeta igualadí, Miquel Solà i Dalmau com acabament commemoratiu del centenari del seu naixement. Es tracta d’un muntatge poètic, atès un guió de Lleonard del Rio, en el que hi participarà l’equip de rapsodes de Poesia Viva. Després d’un apunt biogràfic, el guió ressegueix la producció literària d’aquest escriptor, traductor i assagista, posant especial esment en el camp de la poesia on ha excel·lit. Es donaran a conèixer alguns treballs inèdits d’aquest autor.

El dissabte 17 d’octubre tindrem com a convidat especial Josep Colet i Giralt, director del Seminari d’investigació poètica i director de Poesia Viva de Barcelona, que ens parlarà amb l’amenitat amb que ens té acostumats, del seu darrer llibre de poesia “Experiments i experiències”, prologat per David Jou. La sessió serà amenitzada pel professor filipí Celes Cajucom, que ens delectarà amb un recital de guitarra de conegudes peces populars.

El dissabte 21 de novembre atesa la proximitat de la festa de santa Cecília, ens portarà un aplec de cançons amb de la Coral Riudebitlles, dirigida per Marta Rodríguez, en la commemoració del 70è. aniversari de la Coral de Santa Maria d’Igualada que actuarà d’amfitriona. S’hi afegirà un recital poètic amb les lletres de les cançons que han inspirat el repertori del concert.

El dissabte 19 de desembre la sessió estarà dedicada al veredicte i repartiment de premis del VI Concurs Poètic de Nadales que s’ha convocat, i comptarà amb la participació de la Coral Cors Units que dirigeix Coni Torrents, que oferirà una cantada popular nadalenca.

La programació de Poesia Viva continuarà mensualment fins el juny amb la solemne celebració dels II Jocs Florals.

Lleonard del Rio


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.