TORNAR

Concert de luxe per tancar la festivitat de Sant Jordi

La Mixta i la Xalest celebren la diada

cultura
Dilluns, 27 abril 2009. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les corals Mixta d’Igualada i Juvenil Xalest, tancaven aquest dijous la festivitat de Sant Jordi amb un concert a l’església de Santa Maria. Plena de gom a gom, la basílica va ser l’escenari d’un brillant concert, amb un repertori complex i variat que va deixar veure i sentir la categoria de totes dues corals. La Mixta va oferir la Dansa de la Mort d’ Hugo Distler, la Xalest un seguit de peces de compositors catalans.

Les dues corals catant plegades van posar el punt i final

La coral Juvenil Xalest

La Coral Mixta d'Igualada

Va encetar el concert la Mixta, amb una solemne interpretació de la ‘Totentanz’ o Dansa de la mort. Tot i la densitat del tema, i la complexitat harmònica, és una obra amb una estructura dinàmica, que va ser aprofitada per la coral per fer amena la interpretació. Van ser 14 números, breus, on cada part contenia un diàleg de la mort amb un individu d’edat i condició concreta, un ermità, un noble, un infant... a través del qual uns rebutgen la mort i altres no. Interessant també a nivell textual, en l’obra la mort raona els motius pels que s’ha d’endur a cadascun dels escollits i si els cal, o no, preocupar-se pel després. Els fragments intercalats de flauta travessera van acabar de donar un toc de color i lluminositat en una peça que van saber interpretar de manera molt homogènia, amb una unitat de cor remarcable, on es podia veure la feina feta i el treball de direcció. Destacar també la intervenció, amb el paper d’infant, de la joveneta Rut Mateu Carles, que va donar una clara pinzellada de llum al final de l’obra.

La coral Juvenil Xalest va agafar el relleu de la Mixta, després d’entonar una peça conjunta mentre els cantaires abandonaven l’escenari per deixar pas a unes veus més joves. La brillantor de les veus va quedar reflectida també en un repertori més amè i divers. Tot i que el programa de la coral Juvenil Xalest es centrava en obres de compositors catalans, hi va haver lloc per moments de calma i serenor, i peces més enèrgiques que van fer vibrar als assistents, sobretot les sardanes, un cant a la catalanitat. Remarcar la compenetració important del cor amb el director, amb un joc de dinàmiques molt concret que van servir per donar color i cos a les obres. Destacar també la bona acollida entre el públic de la peça Antònims, obra del mateix director de la coral Xalest.

El concert va finalitzar amb la comunió de totes dues corals, cantant plegades dues peces, cadascuna dirigida per un dels directors, en un treball conjunt que posava amb elegància i fraternitat el punt final al concert de la diada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.