TORNAR
PUBLICITAT

La cuina coreana es posa sobre la taula al Vadefoodies '19

Igualada es prepara per a la cinquena edició del festival gastronòmic, el 14 i 15 de juny, al Museu de la Pell

cultura
Dijous, 25 abril 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El festival gastronòmic igualadí tornarà a l'emplaçament original, el Museu de la Pell. Enguany, els fermentats, els gelats i els esmorzars de forquilla i ganivet seran tendències protagonistes del Vadefoodies, juntament amb  la cuina coreana.

 

 

Ja es coneix el menú del Vadefoodies d'aquest 2019. Portarà als xefs Oliver Peña i Sergi de Meià, la dietista Magda Carlas,  el sommelier Josep Pelegrí i el pastisser Olivier Fernández, que oferiran tallers, xerrades i showcookings. Es reeditarà l'Eat Street més popular i es torna a l'emplaçament original: el Museu de la Pell d'Igualada. La cinquena edició del Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies que se celebrarà els dies 14 i 15 de juny a Igualada i se centrarà en diverses activitats per conèixer més a fons la proposta culinària de Corea, a través de tallers, xerrades i showcookings i donarà a conèixer alguns dels plats estrella com el Bulgogi, el Bibimbap o el Kimchi, que ja formen part de la gastronomia internacional.

Les anteriors edicions de Vadefoodies s'havien dedicat a les cuines de Perú, Mèxic i Japó. Ara, el festival creua el mar Groc i s'atansa a Corea, i no només endinsant-se en la gastronomia d'un territori sinó també en el coneixement de les seves tècniques més antigues. Així doncs, el festival girarà també entorn de la fermentació, una tècnica que s'utilitza des de l'antiguitat per conservar els aliments, fer-los més gustosos, i extreure'n més nutrients. A part del conegut Kimchi (col xinesa fermentada i picant), la cuina coreana compta també amb altres fermentats com el Jeotgal (marisc fermentat i salat) i el doenjang (pasta de soja fermentada). Altres cuines del món també utilitzen fermentats; el Xucrut d'origen alemany o el Te Kombucha ja formen part de la dieta de moltes persones. Magda Carlas, doctora, dietista i crítica gastronòmica explicarà a Vadefoodies els beneficis d'aquests aliments fermentats.

Més novetats

D'entre les novetats, hi ha les esmentades xerrades del xef del restaurant Enigma, Oliver Peña, i de Sergi de Meià, que parlarà d'una tendència que ha estat sempre present a l'interior del país: l'esmorzar de forquilla i ganivet. Meià, gran coneixedor de la cuina tradicional catalana, ha intentat recuperar aquesta tradició i explicarà quines són les receptes que triomfen més. De fet, l'esmorzar de forquilla i ganivet és el protagonista del concurs Vadefoodies 2019 en el qual hi participen 25 establiments de restauració de la comarca de l'Anoia que competiran entre ells durant uns dies oferint els seus millors esmorzars tradicionals. El veredicte l'emetrà un jurat popular que farà una ruta pels diferents bars i restaurants que concursen els dies previs al Vadefoodies fins a determinar quin és el millor plat d'esmorzar de forquilla i ganivet de la comarca.

Una altra activitat rellevant és la xerrada del sommelier Josep Pelegrí, que explicarà el perquè de l'exit dels concursos de tast de vins que se celebren al nostre país, i finalment, en l'apartat de la pastisseria, el director de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Restauració de Barcelona Olivier Fernàndez, presentarà a Vadefoodies les noves tendències en el món dels gelats. 

I de nou, la vessant més popular del Festival, l'Eat Street, tornarà a omplir de gastronomia i música el pati exterior del Museu de la Pell, un espai on els assistents poden tastar una varietat de propostes gastronòmiques vinculades al festival, així com fer un descans, prendre una copa, o assistir als concerts acompanyats de família i amics.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.