//Plugins sense CDN ?>
El FineArt més internacional ha començat a rodar aquest divendres 25 de febrer, amb la inauguració del festival, que enguany celebra la seva desena edició. Una fita que s'emmarca, a més, amb la capitalitat igualadina de la cultura catalana. Per davant, vint-i-quatre dies que ompliran igualada de fotografies, amb 47 exposicions i un programa d'activitats paral·leles, entre les quals destaca la taula rodona 'Fotografiar la realitat: On són els límits?', organitzada per l'AnoiaDiari i LA MIRA, amb la participació dels fotoperiodistes Mireia Comas, Cèlia Atset, Jordi Borràs i Emilio Morenatti, Premi Pulitzer 2021.
El Museu de la Pell va ser l'escenari de la inauguració de la desena edició del FineArt Igualada, que va comptar, entre altres, amb la presència del director dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, Francesc Serra; el batlle d'Igualada, Marc Castells; i el director de FineArt Igualada, Ramon Muntané.
En el seu parlament, Ramon Muntané va tenir unes paraules d'agraïment per a tots els fotògrafs que han passat pel festival al llarg dels deu anys d'història. "Els somnis es fan realitat quan tenim la convicció interna per a guiar-nos, la passió per emocionar-nos i la disciplina per executar les accions precises", va manifestar el director del FineArt, manllevant una cèlebre dita japonesa.
Al seu torn, Marc Castells, va agrair la tasca feta per l'organització del FineArt i va tenir un record per a l'impulsor del festival, Josep Miserachs. "En Miserachs em va dir que volia portar gent de tot el món a Igualada, avui estaria molt orgullós de veure el seu somni fet realitat", va manifestar Castells.
Fins al 20 de març, Igualada acollirà les obres d'un centenar d'artistes i escoles de fotografia. Entre els noms destacats de la programació, hi ha Chema Madoz i Ramon Masats, tots dos guardonats amb el Premi Nacional de Fotografia, així com Carme Masià, Pierre Radisic o Wayra Ficapal. A més, també destaca la mostra antològica que s'ha dedicat al fotògraf igualadí Santi Carbonell, que va morir el 2014 a causa d'un càncer.
Les exposicions es completen amb activitats paral·leles com ara visites comentades, tallers i xerrades. Destaca la taula rodona 'Fotografiar la realitat: On són els límits?', organitzada per l'AnoiaDiari i LA MIRA, amb la participació dels fotoperiodistes Mireia Comas, Cèlia Atset, Jordi Borràs i Emilio Morenatti, Premi Pulitzer 2021.