//Plugins sense CDN ?>
Els conflictes internacionals que sacsegen el món –com el d’Israel i Palestina–, i com aquests fan trontollar els valors fonamentals com la pau, la justícia i els drets humans, seran els temes de debat de la pròxima cita del cicle Converses, que comptarà amb la participació de la periodista Cristina Mas i del periodista i politòleg Jordi Armadans. La conversa serà conduïda per la periodista Mar Martí, delegada de l'Agència Catalana de Notícies a la Catalunya Central i presidenta de la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’acte es farà el dijous 20 de març, a les 8 de la tarda, al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada. L’acte, gratuït i obert a tothom, és organitzat per l’AnoiaDiari, l’Enllaç i Canal Taronja Anoia, amb la col·laboració d’Ara Llibres i el Col·legi de Periodistes.
La periodista Cristina Mas és una de les expertes més destacades en conflictes al Mediterrani i el Pròxim Orient. Acaba de publicar Palestina des de dins. Històries de colonització i resistència, de la Nakba al genocidi de Gaza (Ara llibres, 2025), una combinació d’anàlisi política i històrica amb relats personals d’habitants d’Israel i Palestina. Un llibre periodístic que combina la geopolítica amb les històries personals per conèixer, des dels seus inicis i de primera mà, tot el que cal saber sobre un conflicte llarg i amb moltes arestes. Cristina Mas ha tornat a Israel i Palestina per escriure una part del llibre sobre el terreny i poder conèixer en persona les històries que hi explica.
Cristina Mas és sotscap de la secció d’internacional al Diari Ara, on treballa des de la seva fundació. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona, s’ha especialitzat en l’àmbit Mediterrani. Va guanyar la Medalla d’or (2018) i de plata (2019) a la cobertura informativa multimèdia d’actualitat dels premis ÑH i actualment és l’enviada especial al Marroc, Ceuta i Melilla, Algèria, Tunísia, Grècia, Turquia, el Líban, Palestina i el Mediterrani central.
El politòleg i periodista Jordi Armadans és un expert analista i formador en qüestions de conflictes, pau i seguretat, ha treballat de director a la Fundació per la Pau i ha estat vinculat a diverses ONG, campanyes i moviments socials a favor de la cultura de pau, els drets humans, la solidaritat i la justícia global. Com a representant de la societat civil, ha participat en diversos processos diplomàtics sobre desarmament i control d’armes a les Nacions Unides.
Jordi Armadans és autor del llibre Pau. El valor de la vida als nostres dies (Ara llibres, 2024). En aquest llibre Amadans fa una reflexió lúcida i urgent sobre les diferents formes de violència que sacsegen el nostre món. Fa, a la vegada, una crida que ens encoratja a actuar. Sobre el paper, la pau, la justícia i els drets humans són valors indiscutibles de les societats democràtiques. No obstant això, és realment així? Vivim en un món sacsejat per múltiples formes de violència: guerres, militarisme, fam, pobresa, masclisme, racisme, agressió al medi ambient. Quina lògica tergiversada porta els nostres líders a fer bandera de la voluntat de millorar la societat, quan al mateix temps permeten (o bé activen directament) mecanismes de mort i misèria?
Jordi Armadans és un dels experts en conflictes internacionals i activistes per la pau més respectats del nostre país. En aquest llibre breu i lúcid, carregat de les dades més recents, Armadans fa una lectura crítica i rabiosament actual de l’estat de la violència al món i ens urgeix a respondre amb coherència i responsabilitat per tornar a posar la vida de les persones al centre de les nostres prioritats.
El cicle Converses compta amb el patrocini i la col·laboració de MIPS, COMERCIAL GODÓ, PEL I PLOMA, PRINTHING, LABIN, DABSA, BERNADET LOGISTICS, CURTIDOS BADIA, RECSTORES, ABC LEATHER, CONSORCI SOCIOSANITARI D’IGUALADA, CALAF GRUP, ELM SERVEIS INDUSTRIALS ELECTRICITAT, RÀDIO IGUALADA, LA SALA, EVENTS, ÀREA I GRÀFIQUES VILANOVA i el suport del TEATRE MUNICIPAL ATENEU D’IGUALADA i l’AJUNTAMENT D’IGUALADA.