TORNAR

L'Èlia Ferrer encomana a la ciutat la passió i l'emoció per la Festa Major

En la seva presentació com a nou Salero de la festa

cultura
Dimarts, 22 agost 2017. 18:38. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

Sense poder contenir ni dissimular l'emoció, aquest dimarts al migdia ha estat presentada l'Èlia Ferrer com a nou Salero d'Igualada. Ho ha fet acompanyada de la seva filla de 9 anys, l'Èlia, que farà de Salereta i de la seva família, estretament vinculada amb la cultura igualadina. L'acte ha tingut lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament d'Igualada, on també s'ha presentat l'entitat portadora del Penó de la Ciutat, que enguany recau en APINAS, amb motiu del seu 50è aniversari. També s'ha presentat el nou Tabal i l'estampa del Sant.

Quan algú s'emociona amb allò que fa i amb allò que estima, aquest és un bon símptoma. Un bon presagi. Visiblement emocionada, l'Èlia Ferrer ha agafat aquest dimarts al migdia, segon dia de la Festa Major d'Igualada, la vara de Salero, paper que exercirà en les pròximes edicions de la Festa Major d'Igualada, prenent el relleu del Salero sortint, l'Oriol Càlichs, present també a l'acte.

L'Èlia Ferrer amb la seva filla Èlia, de 9 anys

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha dirigit unes paraules al nou Salero, tot recordant en primer lloc la tasca i dedicació de la família Ferrer, tant en la Festa Major com en el dia a dia cultural a la ciutat, qualificant-los d'"imprescindibles". "Tens l'honor de ser el Salero d'aquesta ciutat, acompanyada de la teva filla Èlia, ho fareu amb molta dignitat. Estem segurs que vosaltres que viviu la festa amb tant honor, ho fareu molt bé. Avui formeu part de la història d'Igualada". Castells ha fet referència a la "preciosa conversa" entre la Salero entrant, l'Èlia Ferrer l'Oriol Càlichs, que ha fet de Salero en les tres darreres edicions de la Festa Major d'Igualada, publicada aquest dimarts a l'AnoiaDiari, per "explicar com es pot viure, des de les diferències, la Festa Major d'una manera molt intensa". "També des de l'emoció, la ciutat està molt orgullosa del nou Salero i de la nova Salereta" ha remarcat l'alcalde d'Igualada.

L'Èlia, en la seva estrena, ha manifestat "estar molt contenta de poder representar la ciutat amb el personatge del Salero, remarcant el fet que sigui, per segona vegada, una dona qui l'exerceixi. "Ja tocava!", ha manifestat. "Estic súper feliç, tant l'Èlia com jo ho intentarem fer el millor possible, i disfrutar i viure encara més aquesta Festa Major, des de dins" ha afegit l'Èlia Ferrer.

En el transcurs de l'acte s'ha presentat l'entitat que, prenent el relleu de l'Antic Gremi de Traginers d'Igualada, serà l'encarregada de portar el Penó de la Ciutat. Enguany aquesta distinció recau en APINAS, amb motiu del seu 50è aniversari. Jordi Aymamí, gerent de l'entitat, ha mostrat el seu agraïment vers l'Ajuntament d'Igualada i pel seu alcalde, Marc Castells, per aquesta distinció, afirmant que "des de la nostra institució, formada per pares, mares, professionals i usuaris, que ens acompanyen avui, estem molt orgullos d'aquest nomenament. Cinquanta anys volen dir un esforç col·lectiu d'un projecte. Si anem 50 anys enrere, quan semblava gairebé impossible, avui ha assolit un nivell d'èxit i de presència i, sobretot, de bon servei a la nostra comunitat. Això no hagués estat possible sense el concepte de solidaritat comunitari que s'ha produït entorn d'aquesta entitat. És un projecte de tots, per cobrir amb garanties la responsabilitat que té, que és la de l'atenció i suport a aquelles persones de la nostra comarca que ho necessiten per la seva discapacitat".

Jordi Aymamí, gerent d'APINAS i el jove Guilllem, alumne del programa de transició a la vida adulta del centre, reben el Penó de la Ciutat

Tot seguit, es va fer el traspàs del Tabal, que ha passat de mans del Nil Centellas, del grup de percussió Protons, a les de Pau Codina, també de Protons. El Tabal és una de les figures recuperades per la Federació del Seguici Tradicional i Històric d'Igualada (FESTHI). Recuperada l'any passat, tenia com a objectius "fer saltar els membres del Ball de la Patera, anunciar la festa uns dies abans i la vigília de Sant Bartomeu i reagrupar les comparses quan aquestes s'havien dispersat ballant pels barris i carrers" com explica la FESTHI a la seva web. "Ara es recupera de manera participativa: cada any s'ofereix a les colles de percussió contemporània de la ciutat la possibilitat de representar aquesta figura" afegeixen des de la federació.

Nil Centellas passa el Tabal a Pau Codina

Finalment -i malgrat l'actitud burleta de quatre que, des dels saients del darrera, en aquells instants feien befa-, el regidor de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, Pere Camps, va presentar l'estampa del Sant d'aquest any. Es tracta d'una reproducció d'un Pantocràtor del S. XIII, convertit en un Sant Bartomeu al segle XV, que estava a la desapareguda església de Sant Bartomeu d'Igualada i que ara es troba al Museu Episcopal de Vic.

 

Galeria



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.