TORNAR

Enrich R exposa a l'Alzueta Gallery de Madrid

cultura
Divendres, 16 febrer 2024. 09:54. Redacció AnoiaDiari.

Aquest cap de setmana tanca portes Alzueta Gallery de Madrid l’exposició de pintures ‘Hampstead Park’, d’Enrich R. La mostra, la primera individual de l’artista igualadí a la prestigiosa galeria, s’ha pogut visitar des del passat 18 de gener.

L’exposició és fruit de la participació d’Enrich R. al programa de residències per a artistes i mostra un recull el nou conjunt de treballs sobre tela del jove artista.

Des de la galeria defineixen aquestes pintures com “simplicitat, fugacitat, imperfecció, formes asimètriques que adquireixen una tensió misteriosa quan enriqueixen Enrich R. decideix capturar-los a la superfície d'aquests llenços. Fons, color evaporat, camins borrosos. Formes orgàniques que perden el seu rastre, empremtes que es dirigeixen cap al buit. Igual que les seves taques d'aigua que s'assequen a la paret al sol, cada quadre té el seu viatge, i cadascuna de les seves idees, un gest de bellesa lògica. Així, llenç a llenç, l'artista construeix les lletres del seu codi, creant espais suspesos i traços perduts en la immensitat del temps.”

Sobre l’artista igualadí, la direcció de la galeria remarca que “el seu treball es basa en una estratègia de superposició d'estrats superposats i composicions de pintura mixtes procedents de formes abstractes orgàniques. Mitjançant l'ús de la modulació i la materialitat, pretén arribar a una essència poètica i nua. Mentrestant, aquestes composicions segueixen un camí de silenci entre les idees de la pintura arribant a l’essencial. L'espai i el temps o la física i la memòria són conceptes que s'amaguen al llarg de les esquerdes subtils de la superfície del llenç. Els tons suaus lluiten contra la proporció per aconseguir l’harmonia. Apel·la, ocasionalment, a conceptes com la imperfecció o els aspectes més psicològics de la pròpia pintura. Confrontant conceptes comuns del patrimoni cultural oriental amb un fort impuls de llum mediterrània. Les seves imatges parteixen de patrons orgànics que després es transformen en distorsionats”.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.