TORNAR
PUBLICITAT

L'estudi igualadí Burzon*Comenge participa en el projecte "Dalí cibernètic", la nova experiència immersiva i del metavers d'IDEAL Barcelona

Serà la primera experiència mundial de metavers col·lectiva amb llibertat de moviment

cultura
Dijous, 26 maig 2022. 10:18. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El centre d'Arts Digitals IDEAL Barcelona torna a endinsar-se en l'univers de grans artistes, com va fer amb Gustav Klimt, i aquest cop el protagonista és Salvador Dalí. El mes de setembre estrenarà 'Dalí Cibernètic', un viatge immersiu a través de l'obra, el pensament i la passió de l'artista per la ciència, a través de diferents sales amb projeccions de gran format, instal·lacions interactives, hologrames, realitat virtual i intel·ligència artificial. És una coproducció internacional de Layers of Reality i Exhibition Hub que s'estrenarà el 20 de setembre a Barcelona i farà una gira europea durant quatre anys. Les instal·lacions ocuparan dos mil metres quadrats d'espai expositiu on es podran veure obres d'artistes digitals i estudis com Antiloop, Blit Studio, Tururut o dels igualadins Burzon*Comenge, entre altres.

Metavers dalinià

A més del recorregut per les diferents sales, amb projeccions de gran format, instal·lacions interactives i hologrames d'una durada de 90 minuts, 'Dalí cibernètic' permetrà que els visitants, per primera vegada, entrin en el metavers de forma col·lectiva i visquin durant quinze minuts l'univers digital, oníric i surrealista de Salvador Dalí. Els visitants formaran part d'un somni de Dalí amb una experiència de realitat virtual amb llibertat total de moviments.

El visitant podrà personalitzar un avatar digital per passejar a través d'un espai virtual on les obres més reconegudes de Dalí prendran vida. Ho farà de forma col·lectiva amb els seus acompanyants –una trentena en cada torn– i viatjarà per quatre dels escenaris dalinians per excel·lència: el mar, el cel, el desert i el buit.

Dalí i la ciència

Les curadores del projecte, Imma Fondevila i Anna Pou, juntament amb l'equip de l’IDEAL han treballat durant dos anys en la documentació i elaboració del contingut de l'exposició conjuntament amb el Centre d'Estudis Dalinians de la Fundació Salvador-Gala Dalí.

Des d’IDEAL han explicat que Salvador Dalí va ser un pioner en la utilització d'eines digitals per crear les seves obres. "La seva obsessió per la tecnologia el va portar a treballar amb els primers ordinadors i les primeres màquines de pensar per anar més enllà dels límits de la realitat que ens envolta", han assenyalat.

Han remarcat que Dalí afirmava que l'art li resultava anacrònic i preveia que seria "substituït per formes més fecundes, encara impossibles d'imaginar, completament fora del límit de les belles arts i absolutament d'acord amb la nostra època". L'òptica, l'ADN, la quarta dimensió, la bomba atòmica, la teoria de les catàstrofes, la geometria sagrada o els píxels són algunes de les "obsessions científiques dalinianes" que també seran visibles a l'exposició.

Anna Pou ha explicat que la idea del projecte sorgeix d'un article en què s'explicava que Dalí creia que l'art del futur seria cibernètic.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.