TORNAR

El govern igualadí no incentivarà la insonorització de locals per a fer música en viu

Els rectors de l’Ajuntament entenen que aquesta demanda no existeix a Igualada

cultura
Dijous, 17 març 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d'Igualada no té previst actuar com ha anunciat el consistori de Barcelona aquesta setmana, quan va transcendir que oferiran una línia de 400.000 euros d'ajuts per a insonoritzar els locals perquè s'hi pugui fer música en viu.

Els bars igualadins mantindran de moment el màxim de 12 jornades amb possibilitat de fer música en directe. L'Ajuntament aclaria aquest dimecres que no té previst obrir cap línia de subvencions com ha manifestat que obrirà el consistori de Barcelona, que també ha posat sobre la taula ampliar el nombre de jornades en les quals es permet la música en viu. Jordi Pont, tinent d'alcalde i regidor de Qualitat Urbana, entén que "no creiem que a Igualada s'hagi manifestat aquesta necessitat". El govern "no ha detectat que hi hagi inquietud ni debat per aquest tema, a més que ja hi ha suficient oferta d'espais per a fer concerts".

El regidor de Qualitat Urbana, Jordi PontL'Ajuntament no preveu tampoc "obrir cap línia de subvencions com s'ha fet a Barcelona" en aquest exercici, ni a mitjà termini, ja que caldria posar sobre la taula una partida que no s'ha consignat mai i per una necessitat "que no sembla urgent". Pont afirma que "ara mateix, un local a Igualada ja pot obrir 12 dies cada any per oferir música en directe segons la normativa que està fixada per la Generalitat". L'Ajuntament considera que és molt flexible amb els bars sobre el límit acústic, 30 decibels, i que en casos només actua quan hi ha queixes dels veïns. 

En tot cas, no s'alterarà el límit de 12 jornades que es poden obrir a la música en viu de manera excepcional i adverteix que "cada bar ha d'insonoritzar en la mesura que pugui per evitar que el soroll arribi als veïns". Admet que "les situacions poden ser diferents segons l'entorn de cada establiment" i que cada un dels bars pot adaptar la seva sonoritat a l'oferta que vulgui proposar "coneixent que se li fixarà un límit".


1 Comentaris

T

TC

Igualada

17 de març 2016.12:00h

Respondre

Només faltaria que l’Ajuntament, o qualsevol altra administració, hagués d’incentivar econòmicament el compliment de les normes. Si algun bar vol fer música en directe o en conserva ha... Llegir més d’aïllar acústicament el local per no molestar els veïns. I si no estan en condicions, doncs que no posin música. No entendria pas que entre tots ho haguéssim de pagar, total o parcialment. Els països que funcionen raonablement be es basen en la responsabilitat personal del compliment o, alternativament, en la sanció, mai en incentivar econòmicament el que se suposa que ja has de fer.
Si a Barcelona subvencionen no molestar els veïns, perquè no fan el mateix amb la recollida de les caques canines?. Si reculls la pasterada, dos euros, poso per cas. Si poses la bossa d’escombraries dintre del contenidor, un euro. Si tires el xiclet a la paperera enlloc d’enganxar-lo en els novíssims panots de la Diagonal, doncs un altre euret. També se m’acudeixen fórmules d’incentivació per aparcar be o descarregar la bufeta fora dels espais públics.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.