TORNAR

L'Ajuntament replica al PSC que ja s'ha intervingut per les denúncies de soroll a l'Estació

Els progressistes tornen a insistir en el polèmic hipermercat

politica
Dissabte, 25 juliol 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El govern manifesta que actua segons les seves competències pel que fa al mesurament de sorolls a l'espai urbà. Els socialistes han denunciat la contaminació acústica que es produeix a l'entorn de l'Estació.

L'Aldi de l'Estació continua sent un dels cavalls de batalla de l'oposició socialista contra el govern de CiU a Igualada. L'Ajuntament afirma que, a través del Departament de Qualitat Urbana, ha intervingut davant la petició d'un particular que va alertar que el nou hipermercat Aldi tenia un "alt impacte acústic". Els convergents responen que els tècnics estan actuant. Els socialistes s'havien fet ressò de "diversos veïns i veïnes de l'entorn de l'Estació (...) pels sorolls que provoca el nou supermercat Aldi". 

L'hipermercat, en la seva inauguracióFonts de l'Ajuntament apunten que "com succeeix en tots els casos amb possibles molèsties acústiques que es produeixen a la ciutat, ja sigui locals d'oci, indústries, transports, etc.) l'Ajuntament duu a terme els mesuraments i estudis necessaris". El consistori avança que "si és necessari es requereix a la propietat que adopti les mesures correctores adients per minimitzar les molèsties".

Els socialistes: "ja ho vam advertir"

Els regidors socialistes, per la seva banda, comenten que "hem comprovat que l'impacte acústic dels aparells de refrigeració és molt superior al que va prometre, al seu moment, el govern de CiU i ERC". El grup socialista recorda que ja va advertir de les incomptabilitats de situar una gran superfície comercial a pocs metres dels habitatges i que per això la planificació urbanística d'aquella zona "era residencial i no comercial, cosa que van canviar CiU i ERC amb la requalificació a mida que van fer pels interessos de l'Aldi".

Socialistes d'Igualada vol fer arribar "la veu dels veïns" i demanar explicacions a CiU" pels sorolls que la nova implementació comercial provoca i també per les molèsties que els veïns de la zona tenen amb els camions de càrrega i descàrrega". Denuncien "una manca de planificació i una manca de seguiment del projecte del supermercat per part de CiU i ERC i demanen una revisió dels procediments que s'han seguit". La formació també assenyala que el govern "ha fet requalificacions a mida" per a Aldi i Mercadona.


4 Comentaris

I

Igualadina

Igualada

25 de juliol 2015.11:46h

Respondre

L’ajuntament parla D’UN VEI que ha presentat una queixa, per tant suposo que la cosa no deu ser tal com la pinta els grup socialista, que ja entenc que tenen la necessitat de fer oposició,... Llegir més però han de ser realistes i parlar amb propietat i si resulta que hi ha la queixa d’un veí es la d’un veí, no la dels veïns.

A Igualada i a moltes altres ciutats hi ha molts súpers situats a la planta baixa d’un edifici d’habitatges, per tant no es pot parlar de l’Aldi com una cosa especial.

Per altre banda es comenta que sembla ser que aquest veí que sempre es queixa al grup socialista és el que esta al darrera de totes les queixes que últimament ha fet aquest grup, serà per casualitat, per mania persecutòria o per desig de protagonisme ?

J

Jordi Sales Carbonell

Igualada

25 de juliol 2015.10:25h

Respondre

Fa més de 15 anys que patim els sorolls de la fàbrica Punto Blanco al carrer Cervantes 38, 40 i algun número més. Algú ha fet alguna cosa???? Sóm pocs, i aixó suposo que no és mediàtic ni... Llegir més interessant. Aneu fent política tots(tots vull dir tots), que mentrestant la nostra salut s’en ressentirà. I no patiu, sóm quatre gats. D’Igualada, però quatre gats...

p

paio

Igualada

25 de juliol 2015.10:15h

Respondre

Ganas de tocar el que no sona. Hi ha uns quants establiments al centre de la ciutat :els Dia, els BonArea, el Spàr (antic Cal Ble) els Super Mas, els Sebastian, etc. i tots ells necessiten camions... Llegir més per reposar producte. Des de sempre. I tots fan una mica de nosa i una mica de soroll. Sense oblidar altres tipus de botigues i comerços que també descarreguen camions (mobles, per exemple). I esl veïns de tos aquest llocs estan més a prop dels camions dels que ho estan del nou Aldi. Més o menys com ho estan els del Carregour del Passeig. I ningú no ha fet cap história, per que les molèsties son més aviat mínimes, tret d’algun moment puntual. Ara resulta que UN PARTICULAR parla de ”alt impact acústic” (segur que li han hagut d’explicar qué vol dir això, per que faci la queixa). Tot això ès política barata i, com he dit al inici, ganas de tocar el que no sona.

M

Millor prevenir que curar

25 de juliol 2015.05:11h

Respondre

En un centre tan delicat com aquest, els tècnics no poden anar a misses dites.
Calia haver fet una revisió exhaustiva del projecte,analitzar el tipus d’instal·lació, i actuar.
Aldi ha fet el... Llegir més tipus d’instal·lació que fa sempre. No obstant aquesta instal·lació ,que era critica , requeria d’un projecte singular.
Ara tot es més complicat.
Resulta sorprenent com es menteix en l’existència de dos centres en lloc d’un,i com no és revisa, d’antuvi, el projecte, i s’ha d’actuar a requeriment de veïns. On és el Sr.Pont amb la seva dedicació complerta?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.