TORNAR

Esquerra veu "precipitada" la reposició de la bandera estatal a Igualada

Els republicans manifesten que faran costat al batlle en el plet contra l’Estat

politica
Dissabte, 25 juliol 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans, socis de CiU en l'anterior mandat quan es va retirar la bandera estatal, consideren que l'alcalde Marc Castells ha actuat "massa ràpid" i sense consultar a altres grups en la seva acció de tornar l'ensenya espanyola, que ha arraconat en un extrem del balcó amb les altres oficials.

Per al grup municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, el batlle ha actuat precipitadament col·locant la bandera espanyola al balcó. "Ho considerem un tema prou important com per haver-lo parlat amb temps amb els tres grups polítics compromesos amb la independència i acordar una solució imaginativa compartida" afirmen. Afegeixen que "estem d'acord a seguir les recomanacions de l'Associació de Municipis per la Independència, però potser es podia haver resistit un temps més".aLa formació que a Igualada lidera Josep Maria Palau opina que "es podria haver donat compliment a aquesta imposició de l'Estat amb unes banderes més petites o d'altres fórmules. Ho va explicar una estona abans de fer-ho. No hem tingut accés a l'expedient judicial ni n'hem pogut parlar per ajudar". Els republicans tanquen files amb Castells, però: "s'ajudarà  l'alcalde en el plet contra l'Estat, ja que a la ciutat hi ha una àmplia majoria que no vol la bandera espanyola a l'Ajuntament i que sí que hi vol la senyera estelada". ERC demana que l'estelada es pengi amb pal al balcó del mig, "de la mateixa manera que ho va fer l'alcalde d'ERC durant la Segona República i que Marc Castells en va recollir la imatge en el seu llibre".

L'Ajuntament va seguir "els consells de l'AMI"

Per la seva part, el govern municipal afirmava dimecres que havia actuat "seguint les directrius de l'AMI" que d'altra banda "agrupa ajuntaments de totes les tendències independentistes". Marc Castells anunciava també que en el proper ple espera trobar la complicitat de les diverses forces favorables a la independència per penjar l'estelada a la façana del consistori.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.