TORNAR

L'Ajuntament 'esquiva' la sentència que obliga a posar la bandera estatal i l'arracona al balcó

Marc Castells afirma que no tem l’inhabilitació i anuncia que es col·locarà una estelada

politica
Dimecres, 22 juliol 2015. 12:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Complir però no obeir. Aquesta ha estat la resposta de l'Ajuntament d'Igualada a la sentència ferma -que no es pot recórrer- per col·locar la bandera estatal a la façana. S'han ubicat les banderes oficials en un extrem del balcó, amb un cartell que denuncia la imposició del símbol espanyol.

L'Ajuntament d'Igualada dóna compliment aquest dimecres, 22 de juliol, a la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 13 de Barcelona, que, a instàncies d'una denúncia presentada per la Subdelegació del Govern a Barcelona, l'obliga a penjar la bandera estatal a l'edifici del consistori. Després d'una primera sentència, que ja va ser apel·lada per l'Ajuntament, aquest mes de juliol ha arribat una nova sentència ferma, que disposa a la seva part final "debiendo el Ayuntamiento demandado proceder a colocar la bandera de España en las dependencias municipales conforme a lo establecido en la Ley 39/81 de 28 de octubre en el plazo de diez días". Els deu dies vencien aquest dilluns. El retard costa als alcaldes dels municipis que no compleixen la sentència una multa diària de 150 euros.

"No temo la inhabilitació, però triaré el moment"

La bandera serà a l'Ajuntament, però al balcóMarc Castells, alcalde de la ciutat i membre del Consell Directiu de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en representació de l’Anoia, explica que, la pròpia AMI recomana als ajuntaments denunciats donar compliment a sentències fermes com aquesta perquè, si bé en un primer moment s'imposaran als alcaldes multes coercitives, en un segon terme es buscarà la seva inhabilitació per desobediència. Castells afirma que no tem la inhabilitació, però que cal saber jugar amb el 'tempo': "he d'esperar, per poder jugar la final i no ser eliminat als quarts" afirma, en un símil esportiu.

Portaran al ple penjar l'estelada

Les quatre banderes oficials –la de la ciutat d'Igualada, la de Catalunya, la de la Unió Europea i l'estatal– són des d'ara al balcó de l’edifici de l'Ajuntament, acompanyades d'un rètol que aclareix que la bandera estatal es penja "per imposició del govern central i en compliment d’una sentència judicial". Castells apunta "les imposicions constants d'un govern de l'Estat que no entén ni vol entendre el sentiment de gran part de la ciutadania de Catalunya i que, davant la seva incapacitat per afrontar la qüestió catalana, s'amaga darrere els tribunals amb accions que ratllen l'absurd". Avança també que, en el ple d'aquest 28 de juliol, se sotmetrà a la consideració dels diferents grups municipals una moció per tal de penjar l'estelada al balcó de l’Ajuntament de manera permanent. Espera també comptar amb la complicitat del grup socialista.

 


17 Comentaris

J

J Marti

24 de juliol 2015.20:36h

Respondre

La radicalització del castells, es directament proporcional a la sortida de Igualada, de las poques multinacionals que queden.
Tot un exit personal, del crac castells.

i

igualadí

25 de juliol 2015.15:17h

Quines multinacionals han marxat d’Igualada darrerament ?
Quan no teniu arguments, només sabeu recòrrer a la por.

a

antoni

igualada

24 de juliol 2015.10:34h

Respondre

el Marc no ha començat en bon peu la legislatura, el tema de la ”menjadora” universitària encara deuen explicacions, però en el tema banderes i patria ho està fent molt bé, ens ha situat al... Llegir més mapa d’espanya en un moment.

esperem que el PP avanci eleccions tan aviat com es pugui i que torni a guanyar el PP, com més canya ens fotin abans marxarem!!!

j

joan

24 de juliol 2015.12:28h

Si Antoni, el crac del castells com diu el astut, ens a situat al mapa de espanya en un moment.
No se si per be o por mal, el temps ho dirà
( Els Empresaris Igualadins no se que en... Llegir més deuen pensar?)

a

antoni

igualada

24 de juliol 2015.15:22h

no sé en que pensen Joan, suposo que en moltes coses, que els treballadors els hi treballin, que les infrastructures siguin bones, que els mercats vagin bé, ara potser en les vacances, en moltes... Llegir més coses.

a Espanya si que pensen molt en nosaltres, i no m’estranya, entre 7000 milions anuals actuals i 15000 quan estàvem al top-10 de l’economia, imagina’t si hi deuen pensar!!

R

Romeu

24 de juliol 2015.05:08h

Respondre

Escoltant al ministre de la guerra i al ministre d’afers exteriors Espanyols, queda més clar que mai que cal marxar del domini en el que ens té sotmès Espanya, mani qui mani. I pitjor quand... Llegir més mana el PP; el PSOE tampoc no és queda curt. I mal inici veig a Podemos.

M

Maria

Igualada

23 de juliol 2015.20:32h

Respondre

Marc, podeu penjar aquella lona gran a la façana de l’Ajuntament que deia Catalunya nou país d’Europa? Gràcies!

A

Anna

23 de juliol 2015.15:31h

Respondre

A alguns se’ls pixen a sobre i es pensen que plou.

P

Parles del castells? Anna?

24 de juliol 2015.12:38h

als ”floreros”, sals te que rega, sigui amb pixums, o amb aigua

A

Anna

24 de juliol 2015.15:54h

Ser contrari a la independència no està renyit amb escriure mínimament bé en català. Ànims !

i

igualadi

Igualada

23 de juliol 2015.09:21h

Respondre

Caram quanta impotència es traspua en aquets comentaris. Deu ser que els amics dels de la meseta ja comencen a entendre que lo de la independència va en serio i clar fan l’únic que sempre han... Llegir més sabut fer: brabuconades i insults.

Catalans anem pel bon camí !!!

S

Sr. Jo

Igualada

22 de juliol 2015.20:50h

Respondre

Això és sotmetre’s, no esquivar

j

joan

22 de juliol 2015.20:15h

Respondre

Sr Castells, no es deixi acovardir per les forces de Madrid , tots sabem de la seva valentia ( Tots sabem que des-de el 10 anys, vostè no coneix la por)i ja no diguem del seu patriotisme, planti... Llegir més cara , i no es deixi acoyani , i neguis a posar la bandera espanyola .
Per passar com l’heroi d’igualada , agafi l’estelada , pengi-la sola , al balcó municipal , i quan vingui les forces de l’ordre, a retirarla, defensi-la amb la seva vida si fos necessari.
La generacions futures de la República Catalana, l’hi agrairà , i segur que passera a la història , de la nova Republicà Catalana com ” El Dencàs d’igualada ” (el mateix que es va fugir per la clavegueres de la generalitat, al 1934, al sentir el 1er tiro)

Sr Castells per la part de la BUTXACA , no pateixi , si surt , de rosetes de la seva gesta , farem una col·lecta col·lectiva perquè pugui viure com el 1er pare de la patria.que va resistir a les forces invasores.
Sr Castells ara es la seva, per passar a la historia. anims , repeteixo, ni un pas enrere, sr Castells. ENDAVANT FINS A LA VICTORIA.

HONOR I GLÒRIA ALS HEROIS PATRIOTES , COM EL CASTELLS .

r

ramon

22 de juliol 2015.18:09h

Respondre

”UN PAÍS ES FA SENSE CREAR BÀNDOLS”

El odi, que han creat, els Castells i dames convergents corruptes per amagar les seves misèries, os passaran factura.
A tots els porc els arriba el seu... Llegir més Sant Martin.

E

El noi d'Avinyonet

Girona

23 de juliol 2015.01:51h

Odi?? Però si la solució al problema era molt fàcil. Que haguessin aprovat l’Estatut amb tots els seus articles. El mateix règim que Euskaleria i Nafarroa. Que haguessin igualat el català al... Llegir més mateix rang que el castellà. Però no, Madrid havia de seguir imposant l’esperit del regne de Castella i havia de seguir fent servir als catalans com la seva minyona, comportant-se com un xuluputes. La qüestió ara s’ha complicat. Ho acaba amb independència o acaba amb Catalunya i el seu govern sotmès per les forces de les armes. Però amb una diferència, aquesta vegada Espanya no podrà emplenar, cunetes i cementiris de fosses comunes, tal com ha fet altres vegades d’aquells que són contraris al seu pensament. Europa vigila i al tribunal de l’Haia ja hi ha uns quants genocides jutjats. Aquesta vegada la independència ha vingut per quedar-se.

T

Toni

Igualada

23 de juliol 2015.09:36h

Es a dir mentre els catalans que estem a favor de ser una nació amb estat, estem calladets i tragant bilis, aquí no passa res, ni hi ha bàndols, i axiò és la feliç arcadia. Ara ... si se’ns... Llegir més acut plantejar de que volem resoldre aquest tema amb democràcia i posant-ho al veredicte de les urnes, i que el conjunt de l societat decideixi si si, o si no, aleshores valen tot tipus d’insults i amenaçes, per tal de no afrontar realment el problema. Això de la independènci no és (nomès) un tema de Convergència, molts més hi estem implicats, i il·lusionats,. Vigila amb les teves amenaçes no sigui que el Sant Martí t’arribi a tu.

m

mariona

22 de juliol 2015.17:09h

Respondre

”No temo la inhabilitació, però triaré el moment”
Marc no siguis hipòcrita, si et inhabilitant de on trauràs els 6.000 Euros al mes.
Treballant a la maquina de rebaixar en una fabrica de... Llegir més curtits.
I sobre lo de jugar segons el teu ”tempo”, perdona pro tu com a mol pots jugar als patacons.
Na vagis de milhomes, fill meu, menys ego i mes seny,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.