TORNAR

L'Ajuntament de Calaf pagarà els seus impostos a l'Agència Tributària catalana

Igualada ja va anunciar fa quinze dies que executaria aquesta opció el proper setembre

politica
Dijous, 23 juliol 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Ple municipal celebrat aquest dilluns al vespre a Calaf va aprovar una moció conjunta de Junts per Calaf – AM i CIU a favor de la sobirania fiscal de Catalunya. El GIC es va abstenir en aquest punt, que significa un aval per ingressar els impostos a la hisenda catalana.

Calaf ingressarà els diners dels ses impostos municipals a l'Agència Tributària de Catalunya, després que dilluns 20 s'aprovés al ple una moció en aquest sentit. El text denunciava "l'asfixia financera" que pateix el país i proposava que els municipis catalans ingressin les seves liquidacions d'impostos (IRPF i IVA) a l'Agència Tributària de Catalunya. La moció es va aprovar amb els vots a favor de Junts per Calaf - AM i CiU i l'abstenció del GIC.

El ple de dilluns, on es va votar la moció sobre els impostosA banda d'aquest acord, el Ple també va aprovar la renovació de dos convenis ja existents: l'un amb la Secretaria d'Inclusió Social i de la Promoció de l'Autonomia Personal de la Generalitat, per la concertació de 25 places del Centre de Dia Casa Joan Gimferrer —per al període 2016-2020—, i l'altre amb Endesa, pel qual les administracions locals obtenen un estalvi en les tarifes elèctriques per la compra agregada a través de l'Associació Catalana de Municipis.

En el transcurs de la sessió també es va acordar els festius locals per al 2016, que seran el dilluns 5 de setembre (Festa Major) i el divendres 5 de febrer (Santa Calamanda). En l'apartat de precs i preguntes, la portaveu de CIU, Maria Antònia Trullàs, va preguntar sobre la contractació de personal per part de l'Ajuntament i també per la continuïtat dels projectes engegats la passada legislatura. Josep Casulleras, de GIC-VV, va felicitar el consistori per la recent instal·lació de microfonia a la sala i va demanar si podria climatitzar-se, així com per la possibilitat de penjar els àudios del ple al web municipal. Les preguntes, en ser presentades de manera oral, seran contestades en el proper ple del mes de setembre. Un cop acabat el ple, es va donar pas a la participació ciutadana en què l'alcalde, Jordi Badia, va respondre totes les preguntes que li van fer tres veïns dels assistents.


1 Comentaris

p

pitus

24 de juliol 2015.12:06h

Respondre

I jo pagare el IBI, Escombraries i Impost de circulació, a la meva butxaca.
O tinc claríssim!!!!
Canviar uns lladres per altres, no hem val!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.