TORNAR

L'igualadí Daniel Mestre dirigeix la trobada de Joves Orquestres

Cap de setmana de treball i concert diumenge

cultura
Divendres, 20 març 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta és una activitat que es realitza ininterrompudament des del 1997 i està organitzada conjuntament per la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia i l’Escola Municipal de Música d’Igualada. En aquesta ocasió la JOSA i l’Orquestra de l’EMMI han convidat a l’orquestra Gérminans de Barcelona.

La JOSA

El director igualadí, Daniel Mestre

Després d’un cap de setmana de treball dirigits per l’igualadí Daniel Mestre, els participants a la Trobada ens oferiran un concert amb el Nocturn del Somni d’un Nit d’Estiu de Félix Mendelssohn (del qual aquest any se’n celebren els 200 anys del seu naixement) i les Suites 1 i 2 de Peer Gynt de Eduard Grieg amb la participació de la soprano solista Ulrike Haller.

El director, Daniel Mestre Dalmau

Amb només 35 anys, Daniel Mestre és actualment el director titular del Cor de l’Orquestra Ciutat de Granada i director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música de Barcelona.Exerceix de professor al conservatori Superior del Liceu i també a l’ESMUC, l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Mestre ha manifestat la il·lusió per poder dirigir aquesta trobada ja que de més jovenet havia tocat amb la JOSA: “em fa molta il·lusió retrobar-me amb antics amics, i veure joves músics ue ja s’han fet grans. Havia participat a la trobada de Joves orquestres com un component més de la JOSA, però com a director és un altre repte i en tinc moltes ganes” ha explicat.

Director de dos Cors que estan bastant allunyats, li suposa laboralment una mica de moviment “ És una mica sacrificat, molts caps de setmana o setmanes senceres les has de passar fora i tot sovint aquest anar i venir és complicat de compaginar amb la vida familiar, però per sort la meva dona també és music i és força comprensiva”. Mestre somriu, i assegura que per a molts, aquest anar i venir és un avantatge “perquè no pateixes mai la rutina”.

El que més li agrada a Daniel Mestre del fet de ser director és el contacte amb la gent: “No deixa de ser la gestió d’un grup humà. Poder il•lusionar el grup per fer una feina col•lectiva, motivar-los... si la gent en té ganes es fa molta feina i és molt reconfortant. A més a més constantment estem canviant de repertori i és una feina força creativa. El poder interpretar, donar el teu punt personal a una peça, o si més no buscar el relleu necessari perquè l’obra soni com el compositor volia que sonés”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.