TORNAR

Juanjo Puigcorbé serà el protagonista de l'estrena d'un Zoom bolcat en la ficció catalana

Se celebra a partir del dimecres 25 de novembre, amb l’Ateneu com a epicentre

cultura
Dimarts, 17 novembre 2015. 17:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La inauguració del festival comptarà amb l'estrena en primícia del film 'Fassman, l'increïble home radar', de Joaquim Oristrell. En la mateixa jornada, es lliurarà el Premi d'Honor al presentador dels programes 'Òpera en Texans' i 'This is Opera', Ramon Gener. A més de l'Ateneu, el Zoom es desplegarà en altres escenaris com Barcelona -amb el showcase de pilots de ficció- i el Mont-Àgora de Montbui.

El tretzè Zoom engegarà a tota potència, amb la presència de l'actor -i regidor i diputat de Cultura de la província de Barcelona- Juanjo Puigcorbé i tot l'equip protagonista de 'Fassman, l'increïble home radar'. Unes 70 persones que formen part d'aquesta producció catalana seran el dimecres al vespre a l'Ateneu Igualadí, en l'obertura del Zoom 2015. Del 25 al 29 de novembre, es viurà el certamen que compta amb 'La Xirgu', 'Habitaciones Cerradas', 'Res no tornarà a ser com abans'; l'holandesa 'Peter Pan Man'; l'austroalemanya 'Clara Immerwahr'; 'Des Roses en hiver', de França; i l'australiana 'The outlaw Michael Howe' com a pel·lícules de la secció oficial. La presència catalana no només serà en els films estatals, sinó també en una nova secció, KM0 que, amb la col·laboració de BBVA Catalunya Caixa, mostrarà propostes de joves creadors de la comarca de l'Anoia.

Puigcorbé i Nausicaa Bonnín, a 'Fassman'Aquest contingent de produccions amb accent local és espectacular, amb 'Tu y yo', d'Oriol Estrada i Natàlia Cabral, que narra la història de la Doña, dona d'uns 70 anys, i Aridia, una jove criada, que viuen juntes en un petit apartament ple d'orquídies al centre de Santo Domingo. Aridia neteja la casa, la senyora treballa al seu jardí i quan no hi ha molta feina, comparteixen xafarderies sobre el veïnat; també hi ha prevista la projecció d''Història d'una plaça, de la Moixiganga als Moixiganguers' realitzat per Helena Aparisi i Jordi Còdol, amb la col·laboració de Maria Antònia Bisbal i Ricard Segura. Aquest documental es va fer en motiu del XXè aniversari dels Moixiganguers d'Igualada i es va rodar a Valls, Vilafranca, El Vendrell i Igualada. El film narra com la plaça d’Igualada va quedar integrada en el circuit de places castelleres i un seguit de castellers històrics que fa anys que han vingut a actuar a la plaça amb les seves respectives colles comparteixen els seus records i experiències. També hi ha a l'agenda 'Color Esperança', de Dan Ortínez, un curtmetratge sobre un campament del poble sahrauí que narra aquesta conflicte incòmode pels interessos econòmics de l'estat marroquí, l'estat espanyol i la Unió Europea. Finalment, també a KM0, es veurà el documental 'La lluita a la motxilla' també de Dan Ortínez, que s'ambienta a El Salvador, per narrar la història de les dones que van lluitar a la guerra d'aquest país i que recull la vida i assassinat de l’Alba, una veïna de Gares (Navarra) que va participar a la guerrilla salvadorenya. 

El documental sobre Horta de Sant Joan

La secció Zoom Docs torna a ser una de les referències destacades. Hi ha programada, entre d'altres, l'emissió de 'El gran silenci. Horta de Sant Joan' de Carles Caparraós que recull, a partir de la reconstrucció dels fets i la identificació de tots els factors que van influir en l'incendi d'Horta de Sant Joan del passat 2009, les lliçons apreses i reflexiona sobre la necessitat de gestionar bé els boscos.

També hi ha el Zoom Jove, que torna a portar qualitat en forma de websèries i especialment la segona temporada de 'Les Coses Grans' de Roger Coma, amb la participació de Mar Ulldemolins, Margalida Grimalt, Roger Coma, Pep Ambrós i David Verdaguer. Una comèdia que parla sobre les petites coses de la vida, tractades amb humor i sarcasme. Per a col·lectius joves i no tan joves hi ha les dues masterclass (Zoom Class), una de les quals serà sobre la sèrie 'Teresa' de TVE. Altres sèries que tindran cabuda al Zoom són 'Carlos Rey Emperador' i la catalana 'Merlí'. 

Nou Premi

A més del Premi d'Honor i el Premi Auguri Sita Murt, que recau enguany en Alba Ribas, el Jurat Oficial atorgarà els premis a Millor Pel·lícula, Millor Director, Millor Guió i a més, una de les novetats de l'edició d’enguany del Festival Zoom és la creació del nou Premi a la Millor Interpretació, que també s'entregarà durant la Gala de Cloenda. El Jurat Oficial, està composat per destacats professionals com la cineasta i crítica de cinema Anna Petrus; Oriol Ferrer, guionista i director que actualment dirigeix la sèrie 'Carlos Rey Emperador'; Pep Pla, actor, director de teatre, director del festival Terrassa Noves Tendències TNT; i Toni Marín, realitzador, creatiu i productor d'audiovisuals, cinema i projectes culturals i d'entreteniment, que ha treballat en films com 'Arrugas' i 'Bicicleta, cullera, poma'.

D'altra banda, el Jurat de la Crítica, del qual formen part professionals del món de la comunicació, s'encarrega d'atorgar el Premi a la Millor Sèrie Espanyola. A més, durant la gala de cloenda també es lliurarà el Premi al Millor Pilot de Ficció del 'Showcase' que es farà a Barcelona el divendres 27 de novembre i també s'entregaran els Premis a Millor Curtmetratge i Millor Websèrie.

Pel que fa al Premi D.O. Catalunya, hi participaran els films '13 dies d'octubre', del director Carlos Marques-Marcet sobre els darrers dies del president Lluís Companys i també les pel·lícules 'Fassman, l'increïble home radar', 'Habitaciones Cerradas', 'La Xirgu' i 'Res no tornarà a ser com abans'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.