TORNAR

La Llacuna fa un reconeixement als joves que han treballat al jaciment de Castellar

Els treballs han permès descobrir un mur d’uns 15 a 20 metres

cultura
Divendres, 28 juliol 2017. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Uns hostes que han contribuït a conèixer el passat ibèric de la Llacuna aquest estiu s'han acomiadat aquesta setmana. Han estat acompanyats de tres monitors, cinc arqueòlegs i els directors de l'excavació Jordi Moré i Mireia Sabaté.

L'alcalde de la Llacuna, Josep Parera, acompanyat per la regidora de cultura, Rosa Busquet, va rebre el passat dissabte als joves del Camp de treball al jaciment arqueològic de Castellar que han estat durant 16 dies a la Llacuna realitzant diverses tasques arqueològiques al jaciment ibèric. Són joves vinguts de diversos punts del planeta, que han pres part enun projecte d'investigació que el municipi fa temps que ha iniciat a través d'un conveni entre l'Ajuntament i l'entitat local 'La Llacuna recupera' i la Fundació Escolta Josep Carol.

Aquestes tasques de recerca estan dins d'un projecte d'investigació de la UB dirigit pel catedràtic Joan Santmartí i compten amb el cofinançament entre la Diputació de Barcelona, Universitat de Barcelona i Ajuntament de La Llacuna. En total han estat 21 joves provinents d'arreu del món – hi ha Rússia, Corea, Taiwan, França entre altres, acompanyats de tres monitors, cinc arqueòlegs i l'equip tècnic que dirigeix les excavacions, Jordi Moré i Mireia Sabaté.

Foto de grup dels voluntaris, amb l'equip director i les autoritatsDurant aquestes jornades, els joves arqueòlegs han dut a terme diversos processos: excavar, netejar de l'entorn immediat als jaciments, interpretar i classificar objectes del poblat, etc. Accions a fi recuperar el poblat iber que hi ha al municipi. Mireia Sabaté, arqueòloga de la Llacuna Recupera , explica que s'ha fet una gran feina. Entre altres s'ha descobert uns 15-20 metres de mur de tanca que permet conèixer com era el poblat, uns murs que delimitaven una habitació, una possible torre enganxada a una roca.

Cada tarda, els joves van tenir l'oportunitat de conèixer l'entorn. Així van fer visites al territori, i xerrades i tallers organitzats pel mateix equip tècnic que dirigeix les excavacions.
L'alcalde, els va agrair la feina que han realitzat així com la bona convivència que van tenir al municipi. Parera va manifestar també el compromís que té l'Ajuntament de consolidar i mantenir la feina que han fet i continuar-la per donar valor a la conservació del patrimoni i recuperar la memòria històrica, tant del municipi com del conjunt del país.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.