TORNAR

El Mercat de les Espècies d'Argençola viurà avui una jornada intensa

Els plats forts del programa són el Concurs de Sals Aromàtiques, una sortida de reconeixement d'herbes remeieres i una xerrada sobre la mostassa

cultura
Diumenge, 8 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui diumenge continuen les activitats del Mercat de les Espècies d'Argençola. Destaquen l'acte institucional d'inauguració, a les 12 del migdia, una sortida de reconeixement d'herbes remeieres, el concurs de Sals Aromatitzades i una xerrada de Jaume Fàbrega sobre la mostassa.

El mercat obrirà a les nou del matí. De 9 a 11 es farà una sortida de reconeixement d'herbes remeieres a Contrast (Argençola). L'activitat està prevista per a un màxim de 40 persones i es recomana portar llibreta, llapis, càmera fotogràfica, aigua, barret i bon calçat. La sortida serà des de l'Ermita de Contrast. L'activitat és a càrrec d'Astrid van Ginkel, llicenciada en Farmàcia i màsters en Biologia, especialista en plantes aromàtiques i medicinals, directora de la consultoria especialitzada, Fitomon.com.

A les 11 del matí començarà una visita guiada per les parades el Mercat, davant de la taula de l'Organització, a càrrec de Francesc Ferrer, encarregat de protocol. A la mateixa hora s'iniciarà la destil·lació de la Salvia sclarea. De les 11 del matí a la 1 del migdia, recepció de les sals participants al 4t Concurs de Sals Aromatitzades, a la taula de l'Organització.

A les 12 del migdia tindrà lloc la inauguració oficial del Mercat de les Espècies per l'Il·lm. Sr.Jordi Subirana i Ortells, Diputat de comerç i esports de la Diputació de Barcelona, amb l'assistència del President del Consell Comarcal de l'Anoia, Il·lm. Sr. Xavier Boquete i Saiz i del batlle d'Argençola, Il·lm. Sr. Antoni Lloret i Grau, a la Sala d'actes de l'Ajuntament d'Argençola.

A dos quarts d'1 del migdia arribarà la xerrada sobre “Les herbes aromàtiques a la cuina: la mostassa” a la Sala Polivalent de l'Ajuntament d'Argençola, a càrrec de Jaume Fàbrega, professor d'enogastronomia de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona, consultor gastronòmic i escriptor.

A les 2 del migdia es proclamaran els guanyadors del 4t Concurs de Sals Aromatitzades a l'escenari de la Plaça Major.

El Mercat de les Espècies es tancarà a les 4 de la tarda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.