TORNAR

Més de 14.400 persones visiten la Biblioteca de Mont-Àgora el 2020

Malgrat les restriccions, el préstec de documents físics va ser emprat per vora 9.000 usuaris

cultura
Diumenge, 14 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En un any marcat per les restriccions, la Biblioteca montbuienca va desplegar una vuitantena d'activitats, la majoria telemàtiques. El préstec virtual es va incrementar i va arribar als 1.139 documents. 

PUBLICITAT

La Biblioteca Mont-Àgora ha començat a confeccionar la seva memòria anual del 2020. Ja es disposen d'algunes de les xifres més destacades d'un any en què la pandèmia va condicionar i limitar els dies d'obertura presencial i que també va restringir la celebració d'activitats i va fomentar la utilització dels canals telemàtics. Durant l'any 2020 fins a 14.439 persones van visitar la Biblioteca, una xifra sensiblement inferior a la d'anteriors anys, ja que cal tenir en compte que durant nou mesos hi ha haver restriccions diverses, inclòs el tancament del servei en els pitjors moments de la pandèmia.

Al llarg del 2020, es van fer 339 publicacions en xarxes socials. Hi ha 2.582 seguidors de la Biblioteca Mont-Àgora en aquests canals. Es van dur a terme també una vuitantena d'activitats, la gran majoria de caire telemàtic, amb 1.550 participants en total. Com a conseqüència dels nous usos derivats de la pandèmia, el préstec virtual de documents es va incrementar de forma exponencial, arribant als 1.139 documents. El préstec de documents físics va ser de 8.941. El fons documental de la Biblioteca Mont-Àgora és de 30.825 documents.

D'altra banda, es van autoritzar 1.380 usos del servei WIFI de la Biblioteca, i també 1.158 usos del servei d'internet (la Biblioteca disposa de 32 ordinadors d'ús públic).
També cal remarcar que malgrat les restriccions, durant l'any passat es van organitzar cinc visites al centre per part de grups escolars, amb un centenar d'alumnes participants.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.