TORNAR

Els Moixiganguers tanquen una gran temporada a Sant Martí de Tous

Els morats alçaren un castell inèdit, un nou de sis

cultura
Dilluns, 15 novembre 2010. 09:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els Moixiganguers d’Igualada clogueren les actuacions per a la temporada 2010 amb una exhibició a Sant Martí de Tous, en el marc de la Festa Major del municipi. L’actuació comptà també amb la presència dels Castellers de Figueres. Després del pilar de quatre de salutació, els Moixiganguers obriren plaça amb el tres de set. Tal com era d’esperar, la construcció no revestí cap mena de complicació i va ser descarregada amb aparent facilitat.
PUBLICITAT

En segona ronda, el castell escollit fou el quatre de set. El castell pujà molt parat i després de la coronació per part de l’anxaneta era descarregat també de forma solvent. En tercera ronda, fou el torn d’un castell inèdit per als Moixiganguers en els seus quinze anys d’història com és el nou de sis. L’espectacular construcció, que requereix d’una bona munió de castellers, consta d’una estructura de tres al mig i a cadascun dels rengles hi va adossada una torre o dos de sis i no es pot considerar carregada fins que l’anxaneta corona les tres torres.

Davant l’alegria de la bona munió de gent congregada a la Plaça de l’Ajuntament de Tous, l’hàbil anxaneta coronava finalment la tercera torre, amb la qual cosa el castell es podia donar per carregat, i posteriorment es descarregava sense més problemes. Sens dubte, un detall més per col.locar en el balanç d’una temporada, que ha trencat tots els registres històrics de l’entitat, justament en l’escaiença del seu quinzè aniversari.

Per cloure l’actuació, els de la camisa morada encara aconseguirien carregar un pilar de cinc, i posteriorment portarien un altre pilar de quatre al balcó consistorial, i com ve essent habitual en les darreres actuacions de la temporada, la canalla encara tingué el seu darrer moment de protagonisme, tot assolint un pilar de quatre amb tronc i folre infantil.

Els castellers de Figueres

Pel que fa als Castellers de Figueres, després del pilar de quatre de salutació optaren pel quatre de sis en primera ronda que resolgueren satisfactòriament. En la segona ronda aconseguien descarregar un bonic tres de set mentre que culminarien la tercera ronda fent el mateix amb el quatre de sis amb l’agulla. Tancarien l’exhibició tot descarregant el pilar de cinc, que posteriorment encara acompanyarien amb dos pilars de quatre simultanis.

Sopar final de temporada

El proper dissabte al vespre tindrà lloc el sopar final de temporada dels Moixiganguers, un esdeveniment que acostuma a servir per reviure en pau i harmonia totes les anècdotes de la temporada, i tornar a assaborir els millors moments. Sens dubte, una immillorable ocasió per fer encara més forts els llaços d’amistat entre els membres de la colla. Amb posterioritat al sopar, i al local de la colla de Cal Tabola,al C/ Sant Antoni de Baix, final de festa amb discoteca.

D’altra banda, els Moixiganguers informen que un any més han emès participacions de la loteria de Nadal. Concretament el número en el qual s’han dipositat totes les esperances és el 54766, i poden adquirir-ne butlletes a qualsevol membre de la colla, o a establiments com Cal Marcel.lí al C/ de l’Argent, o Perruqueria Toni Guix al C/ del Roser, també d’Igualada.

Moixiganguers d'Igualada


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.