TORNAR
PUBLICITAT

Els Pastorets Infantils tornen a la càrrega a Calaf

Tres representacions amb música en directe feta per petits de 5 i 6 anys

cultura
Divendres, 29 desembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des del 2014, Calaf atansa l'obra de Folch i Torres als més petits. Un projecte trencador que dirigeix Eloi Fonoll i que reuneix a centenars d'espectadors de la comarca.

La tradició dels Pastorets és quasi centenària a Calaf i es vol seguir potenciant. Per això, enguany es tornaran a representar els Pastorets de Calaf Infantils, versió reduïda de l'original d'en Folch i Torres i interpretada íntegrament per més de 150 nens i nenes de Calaf i comarca d'entre 7 i 12 anys, sota la direcció d'Eloi Fonoll. Tant l'escenografia, com el vestuari seran completament nous i adaptats a la visió mes propera dels nostres petits artistes que, sens dubte, són els veritables protagonistes del conte de Nadal. Una de les novetats d'aquesta edició 2017-2018, la música en directe interpretada per nens de l'Escola Municipal de Calaf.

Una de les estampes de l'edició infantil de l'any passatLa idea va començar l'any 2014 quan Eloi Fonoll va assumir-ne la direcció amb la finalitat d'acostar l'obra teatral que Folch i Torres, escrita el 1916, al segle XXI. Un projecte que sense l'enginy, l'entrega i la investigació dramatúrgica per part de tots i cada un dels membres organitzadors i col·laboradors no hagués estat possible. L'èxit conreat al llarg dels tres anys anteriors, amb més de 1.400 espectadors, és un motiu prou engrescador que ha servit per a fer un pas endavant i motivar a tot un grup de persones que viuen amb passió i de forma desinteressada l'experiència de fer possible un espectacle absolutament innovador. Les representacions seran el 30 de desembre a les 6, 1 de gener a les 7 i 6 de gener a les 6.

Aquest any hi ha un nou objectiu: fer invisible la barrera que separa l'escenari de la platea. Per això s'han proposat crear una atmosfera que atrapi a l'espectador a través dels sentits. Una fita que ha estat possible mitjançant la creació d'una estètica que transcendeix l'espai físic on es representa l'obra per tal que la història arribi al públic no només a través de la vista, també de l'oïda, de l'olfacte i fins i tot del tacte. Per aconseguir-ho s'ha fet un treball global on no només intervé la interpretació dels nens i nenes, tots ells amateurs, també la il·luminació, música, coreografia, vestuari i maquillatge esdevenen part activa de l'obra. Aspectes que es repensen de nou any rere any i per a cada nen o nena que intervé en l'obra.

En l'aspecte musical es tornen a trencar motlles, ja que al llarg de la representació es podrà comprovar com diferents estils musicals conviuen a la perfecció. També hi haurà música en directe interpretada per una trentena de nens i nenes de 5 a 6 anys de l'Escola Municipal de Calaf, les seves cançons faran de fil conductor entre escena i escena. Com a novetat destacable en aquesta edició s'introdueix una nova peça musical, “La nit de Nadal”, obra de Jaume Fonoll va composar especialment per aquest espectacle.

Amb una clara intenció per fer visible l'invisible a Els Pastorets Infantils de Calaf es prescindeix dels habituals decorats de cartó-pedra. A banda de les projeccions realitzades amb drons, les fotografies i els vídeos on apareixen els mateixos personatges que intervenen al llarg de l'obra, s'incorporen quatre curtmetratges amb els quals s'eviten les ruptures de temps i d'espai. Els curtmetratges eviten els buits dramàtics tot mostrant allò que no es veu sobre l'escenari i potenciant tant el ritme narratiu de la història com l'acció que es representa sobre l'escenari. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.