TORNAR

Rossell, Isach, Almonacid, Gafas i Duran

Supermercat d'Art de l'Anoia

cultura
Dilluns, 14 desembre 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Encetem setmana coneixent cinc artistes més del SARTC, el Supermercat d'Art de l'Anoia. En aquesta ocasió una mostra dels treballs de Carles Rossell, Sílvia Isach, Montse Almonacid, Gemma Gafas i Sergi Duran. El SARTC s'inaugura aquest divendres amb una programació d'actes paral·lels on destaca el Mur, un taller d'Art-painting amb l'artista Benigne Tierno i el cicle de SARTC Cinema amb cinc projeccions de pel·lícules sobre art i artistes.

Obra de Sergi Duran

Obra de Gemma Gafas

Obra de Montse Almonacid

Obra de Sílvia Isach

Obra de Carles Rossell

CARLES ROSELL

Com definiries la teva obra?

Són construccions que volen expressar les traces de l’empremta humana, les seves geografies i percepcions i també, les interaccions entre ambdues.

Perquè et dediques a l’art?

L’art constitueix una mirada necessària, una forma de relacionar-me amb l’espai i els seus actors, de fer-lo meu i alhora, sentir-me’n part d’ell. És un vincle imprescindible per expressar el gust per viure; i el desconcert que s’esdevé.

L’art en la vida quotidiana, on el trobes?

No hi ha un sedàs previ, doncs la glopada que implica qualsevol mirada em sembla un bagatge d’infinita riquesa. Potser perquè m’agrada viure els instants i apreciar els matisos, copsar els batecs i badar, sobretot, badar.

SILVIA ISACH

Com definiries la teva obra?

Experimentació matèrica i mirada interior.

D’una banda hi ha una línia d’obra en la que el més important és donar sentit al material de rebuig, fent-ne un ús ben diferent al que estem acostumats. D’altra banda, mitjançant tècniques mixtes faig una recerca personal d'experiències en determinats indrets.

Perquè et dediques a l’art?

Tal i com he definit la meva obra, per dues vessants que acabo combinant. Una en la que gaudeixo experimentant amb la matèria per a donar-li sentit. I l’altra, la més profunda, per una qüestió reflexiva i comunicativa, de treure fora el que guardo a l’interior, donant forma a records, impressions que no es poden arribar a visualitzar sols en paraules.

L’art en la vida quotidiana, on el trobes?

En tots aquells resultats treballats per a comunicar un missatge amb una voluntat estètica per al gaudi visual i/o tàctil i que serveixen de via d’escapatòria de la rígida racionalitat a favor de l’emotivitat.

MONTSE ALMONACID

Defineix la teva obra

La meva obra busca exterioritzar sentiments. Els meus colors “marrons” i “acarbassats” busquen a la pròpia naturalesa i sempre intento ser “jo mateixa”.

Perquè et dediques a l’art?

Perquè és la meva vida, no l’entenc sense l’art...

Des de que tinc “us de raó” sempre he estat amb un llapis i un paper...

L’art en la vida quotidiana, on el trobes?

A tot arreu. L’art forma part del meu “dia a dia”, no sé “desconnectar” i qualsevol situació i/o persona i/o paisatge em serveix per “plasmar-ho” en un tros de paper...

GEMMA GAFAS

Defineix la teva obra

En aquest SARTC he presentat unes il•lustracions de flors amb una imatge similar a les làmines de botànica clàssica.

Perquè et dediques a l’art?

Com la majoria de nens vaig començar a dibuixar de petita i des de llavors ja no ho he deixat de fer. És el que més m’agrada.

L’art en la vida quotidiana, on el trobes?

És difícil de trobar, però el puc trobar en un bon llibre, escoltant bona música o visitant alguna exposició per dir alguns exemples.

SERGI DURAN

Defineix la teva obra

Són creacions i (re)creacions digitals a partir d’imatges capturades per la meva càmera, basades en l’aprofitament dels materials, en els contrastos i en la senzillesa de les coses quotidianes.

Perquè et dediques a l’art?

Intento comunicar coses que d’altre manera no sabria fer. I també, simplement, pel plaer que em provoca treballar amb imatges.

L’art en la vida quotidiana, on el trobes?

Principalment en les coses velles, rares, marginades, oblidades, maltractades. En les coses que, en algun moment, han estat manipulades i utilitzades per l’home i finalment han perdut la seva utilitat i/o el seu interès.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.