TORNAR
PUBLICITAT

Santa Maria vibra amb el Rèquiem de Mozart

Més de 400 persones omplen la Basílica de Santa Maria d’Igualada

cultura
Dimecres, 1 abril 2015. 11:00. Cora Muntané Morera.
D'un cop d'ull

L'Orquestra Simfònica del Vallès, la Coral Mixta d'Igualada, el Cor Ciutat de Tarragona i la Coral Verge del Camí de Cambrils van omplir aquest dimarts la Basílica de Santa Maria amb el Réquiem de Mozart, amb totes les entrades venudes.

El concert participatiu de Setmana Santa, sota la direcció de Xavier Puig,va comptar amb més de 40 músics i uns 150 cantaires a l'altar de Santa Maria d'Igualada. Entre els quatre solistes, es va comptar amb el tenor igualadí Carles Prat.

El Rèquiem de Mozart, una de les peces més misterioses i una de les que ha propiciat més llegendes, es va compondre el 1791, i va ser l'última de Mozart. De fet, el compositor va morir abans d'acabar-la i va ser F. Süssmayr, un dels seus deixebles, qui va finalitzar-la, ja que es va considerar que era qui millor podria conèixer la manera de treballar del seu mestre. El Rèquiem és una obra molt reconeguda per la seva força musical i també pel debat que ha generat arran d'aquesta doble autoria. De fet, segons el musicòleg Francesc Cortès, "ha estat el pas del temps i una certa tradició en les interpretacions els que han "creat" una autoria de l'obra, tot acceptant allò que ens ha pervingut més per pràctica musical que no per haver pogut endreçar bé tot l'afer".

Després de passar per Tarragona el passat 29 de març, el Réquiem pujarà a l'escenari del Palau de la Música el proper 25 d'abril. També serà a Flix i Cambrils.

A Igualada, els prop de 200 músics i cantaires van aconseguir posar el públic dempeus, amb llargs aplaudiments.


1 Comentaris

J

Josep Solé Rovira

Òdena

3 d'abril 2015.20:38h

Respondre

Vist des del Cor, darrera l’Orquestra: Magnífica la resposta del públic igualadí que omplí Santa Maria. Llàstima dels dos primers bancs ”reservats” i ben buits... d’autoritats... Llegir més locals?
Emoció compartida des de sota del retaule fins al final de la Basílica i des de la primera fins la darrera nota
d’aquest Rèquiem que ha obert la porta a la Setmana Santa igualadina i que des del primer moment donà relleu als silencis de l’església i la tensió de la interpretació. Una bona vetllada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.