TORNAR

Teatre Nu i Laura Guiteras s'alien en un homenatge a la música negra, a l'Aurora

Una oportunitat per escoltar Nina Simone, Aretha Franklin o Billie Holliday

cultura
Dimecres, 18 novembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La cantant, presentadora d'enguany de la gala de cloenda del Zoom, s'estrena en el teatre de titelles; la companyia, se submergeix per primer cop en el teatre musical.

La companyia anoienca Teatre Nu i l'actriu i cantant Laura Guiteras han sumat esforços i talent en un divertit espectacle musical, 'Mrs. Brownie', que es podrà veure aquest cap de setmana al Teatre de l'Aurora, i amb el qual reten un homenatge a les grans figures de la música negra com Nina Simone, Aretha Franklin o Billie Holliday.
En aquest espectacle apareix Mrs. Brownie, una diva de la música negra americana que, acompanyada del seu únic amic, l'entranyable pianista Mr. Crumble i de la seva jove cuidadora, viu els últims dies d'una vida que havia estat intensa, emocionant i plena d'èxits.

Guiteras, entre titellesAmb tendresa, humor i música -molta música- interpretada en viu, amb un repertori de swing, jazz, blues i soul, que beu de la genuïna música negra americana, la vella Mrs. Brownie recordarà amb nostàlgia els anys daurats de la seva brillant carrera. Un espectacle ple d'humanitat, la d'una dona que després de viure com un mite, com una estrella entre llums de neó, ara afronta terrenalment el final dels seus dies, des de la soledat de la gent gran. Tal i com explica Víctor Borràs, director de l'obra, "'Mrs. Brownie' és la història d'una dona que va viure l'esplendor i l'èxit com a cantant als anys seixanta i setanta. És la seva història explicada des de la vellesa, amb retrospectiva, explicada per una iaia asseguda al seu balancí. Evoca tot el que havia estat. Les cançons parlen de temes com l'amor, la soledat, etc., i cada cançó es relaciona amb records,
anècdotes, flashbacks…".

A l'espectacle hi convergeixen diferents disciplines artístiques com els titelles, el teatre d'objectes i la música, que Laura Guiteras (actriu coneguda especialment pel públic a 'El cor de la ciutat') canta en directe a l'escenari acompanyada del pianista Abel Boquera, que ha creat  els temes especialment per a aquest espectacle. "“Mrs. Brownie és una barreja de cantants negres de blues, funk, jazz, soul, a qui faig un tribut perquè m'agraden molt, com la Nina Simone, l'Etta James, l'Aretha Franklin, Billie Holiday, Bessie Smith o la Marlena Shaw, a qui vaig veure cantar a la Sala Apolo de Barcelona. Tenia més de vuitanta anys i va pujar a cantar a l'escenari ajudada del bastó... Era tot passió!!!" explica Guiteras.

Aquesta és la primera experiència de l'actriu i cantant en un espectacle de titelles i, a la vegada, és la primera incursió de la companyia anoienca en el teatre musical. En aquest sentit, Víctor Borràs afirma que "ha estat un treball d'aprenentatge mutu" afegint que "la Laura no ho havia fet mai però és una persona amb una gran capacitat per aprendre. Canta, balla… té moltes habilitats i una gran facilitat per aprendre i adquirir coses, com la tècnica de manipulació de titelles. I ara ho fa molt bé!".

Teatre Nu, una companyia de casa

Teatre Nu és una companyia anoienca amb una llarga trajectòria, durant la qual han sorgit diversos espectacles prou coneguts pel públic català. Alguns també s'han pogut veure a l'estranger. La companyia es va formar a principis dels anys noranta, integrada per joves que compaginaven la seva formació artística a l'Institut del Teatre amb la creació d'espectacles. Després d'una etapa iniciàtica, el 1999 la companyia es professionalitza i dirigeix les seves creacions al públic infantil: 'L'home just' (2000, Premi Xarxa-SGAE), 'En Bolavà detectiu' (2002), basada en un text de Folch i Torres; 'Els nens de la meva escala' (2003), a partir de l'obra de Joan Salvat Papasseit; 'La Ventafocs, potser sí, potser no' (2004) de Benet i Jornet i coproduïda amb el TNC (2004); 'La lluna d'en Joan' (2007), basat en el llibre de la il·lustradora Carme Solé
Vendrell; 'Somnis d'Alícia' (2008), el primer espectacle de carrer, inspirat en el popular personatge de Lewis Carroll; 'L'avi Ramon' (2009), un espectacle sobre
els vincles entre avis i néts. Els darrers espectacles són: 'Sopa de pedres' (2011); 'Raspall' (2012), basat en el conte de Pere Calders, 'Torna Robin Hood' (2014) i 'Mrs. Brownie' (2015). 

Teatre Nu també duu a terme diversos projectes pedagògics i formatius, entre els quals cal destacar La Casa del Teatre Nu, un espai que acaba d'obrir les seves portes en un antic edifici de Sant Martí de Tous, que la companyia ha restaurat i adequat amb molta cura per oferir diverses activitats (cursos, tallers, representacions, etc) i experiències per apropar el fet creatiu a tothom, especialment als infants i joves.

Les representacions de 'Mrs. Brownie' tindran lloc divendres 20 i dissabte 21 de novembre a les 9 i diumenge 22 de novembre a les 7. Com és habitual, després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades 15 i 12 euros (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament els dijous de 7 a 8. Més informació a www.teatreaurora.cat.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.