TORNAR
PUBLICITAT

Els U-tòpics pugen de nou a l'escenari

En un concert únic, aquest dissabte a La Sala

cultura
Divendres, 27 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els U-tòpics, la banda igualadina de rock dels anys 80 i 90, tornen a reunir-se per interpretar, de nou, uns temes mítics d'una època i una generació. Ho faran aquest dissabte 28 de gener, a les 23h., a La Sala, amb entrada gratuïta. Aquest concert excepcional tanca una setmana de música de grups igualadins a La Sala, coincidint amb l'exposició "Anòlia, música i imatges", amb la quals 'ha repassat la història del festival.

Els U-tòpics, que van començar a funcionar a meitat dels anys 80, van irrompre en el panorama musical del país a el 1990 quan va sortir a la llum el seu primer disc "U-tòpics". Era el moment àlgid del rock català. El grup igualadí va compartir escenari amb grups com Els Pets, Sopa de Cabra o Sangtraït, grans bandes que van protagonitzat el boom de l'anomenat "rock català", etiqueta amb la qual els igualadins no s'hi identificaven. "Nosaltres formàvem part dels maleïts grups de culte del rock català", explicava la veu del grup, la Maria Santfores. Dos anys més tard treien el seu segon treball, "El cop que vingui". Un any més tard, el grup desapareixia. "Mai vam guanyar-nos la vida amb la música i tots vam anar buscant altres camins", explica Santfores. Fou l'any 2011 que van tornar a pujar a l'escenari, en el marc del rrrrec Festival d'Igualada.  Des del moment del seu retrobament, els músics van iniciar una segona etapa, amb una altra orientació, que va culminar el 2014 amb l'edició d'un disc "Els U-tòpics van a Obreda", musicant dotze poemes del llibre de poemes “Obreda”, escrit per Perejaume.

Els U-tòpics, avui Els U-tòpics, a la primera etapa del grup 

Sobre el concert de dissabte, la Maria Santfores explica que "aquest concert és com un tancament de cicle, com un adéu que no diu adéu sinó a reveure i alhora és la oportunitat d’or d’acostar-nos al nostre repertori d’una forma intima i que ha evolucionat molt amb nosaltres. El concert està plantejat com una visita als dos primers discs dels U-tòpics: “U-tòpics” i “El cop que vingui”, editats tots dos, just al començar la dècada dels 90. Cançons fetes en la nostra joventut, que ara hem reversionat i que podreu sentir, només si veniu al concert, ja que els U-tòpics hem entrat des de finals del 2015 en un llarg son. El grup no s’ha de dissolt,  però no està actiu i els músics que hem format U-tòpics en la darrera primera època i aquesta segona, amb l’excepció del Ges Burgés, hem fet un grup nou, amb noves peces i diferent orientació musical que s’anomena ASPRE. Esperem que us faci feliços escoltar les versions en acústic de cançons com "Ets tu" "La guilla", "El cop que vingui", "Els llums de colors" i moltes altres que tocarem. Nosaltres, ja l’estem esperant amb candeletes".

 

"Hot Blues"

"Tenir records"

Concert a la Campsa de Vic (02-10-1992)

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.