TORNAR

Vilanova acull una jornada plena de propòsits humanitaris

Arcadi Oliveras, Joan Antoni Melé, Tubthen Wangchen i Natxó Tarrés van intervenir en l’acte

cultura
Dijous, 24 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un discurs humanista i espiritual va aplegar vora de 400 persones a Can Papasseit, en la Jornada d'InteliCiència Col•lectiva organitzada des de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, a iniciativa de Santi López-Villa, Consultor de Recursos Humans i coach personal i professional. Personatges tan destacats com Joan Antoni Melé, autor del llibre ‘¿A quine sivre tu dinero?, el lama tibetà Tubthen Wangchen, Arcadi Oliveras i Natxó Tarrés, integrant del grup ‘Gossos’ van participar en aquest esdeveniment que va acollir l’Anoia.

Va ser una tarda dedicada als bons propòsits i a la recerca d’una sintonia optimista per tal de construir alternatives a l’actual model econòmic i passar a l’acció. Tot i que no es va concretar cap proposta, els assistents van poder donar idees que es recolliran en la pàgina web de la jornada i que podrà consultar tot el món.

Va ser una jornada d'invitació al compromís i una aposta pel canvi. Tot iq eu es va defugir de donar receptes, els assistents van poder gaudir de les experiències personals dels ponents, quatre persones de rellevància en el món de la l’econoia, la música, l’espiritualitat i la militància.

Joan Antoni Melé, que a part de ser l’autor del llibre ‘A quien sirve tu dinero?’ és subdirector a Espanya de la banca ètica ‘Triodos Bank, va basar la seva intervenció en una declaració de principis sobre l'aposta per una nova economia, al servei de les persones i la humanitat.

La seva va ser una primera pinzellada que el lama tibetà Tubthen Wangchen i el músic Natxo Tarrés, integrant de Gossos, activista i col·laborador, entre altres, de l'ONG SOM El Solsonès Obert al Món, van encaminar cap a la recerca espiritual i l'aposta per confiar en la capacitat personal per contribuir al canvi.

L'economista Arcadi Oliveres, President de Justícia i Pau, es va afegir tard a la trobada. En la seva breu intervenció va llençar dues idees molt concretes, la primera en clau de denúncia a la preeminència dels poders econòmics sobre els drets humans i la segona advertint de la desinformació a la que ens veiem sotmesos pels interessos econòmics dels grans mitjans de comunicació.

El públic va tenir poc temps per fer intervencions, però sí per treballar en equip i proposar idees innovadores per millorar l'actual situació que viu la comarca. Totes les propostes es penjaran al web intelicienciacolectiva.com perquè tothom les pugui consultar.

Va ser, en resum, una jornada de caràcter festiu. Una celebració de germanor on no hi va faltar la música, la dansa, les dinàmiques... i que va acabar amb un simbòlic repartiment de pans per recordar els regals més bàsics que ens fa la vida i als quals milions de persones al món no tenen ni tan sols accés. Una reflexió que ens convida a l'acció i a la recerca d'alternatives que hauran d'arribar, això sí, amb noves jornades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.