Divendres, 8/8/2014
1163 lectures

Els fills sempre ens posen a prova

Les vacances en moltes ocasions es converteixen en un munt de dies de relacions difícils.

Esperem les vacances com si necessàriament fossin un temps de divertiment i de calma, però a vegades les tensions que durant l’any es poden anar diluint per les rutines i les obligacions, en aquests dies que estem tantes hores junts emergeixen i es converteixen en greus conflictes i desacords.

També és veritat que, pares i fills contínuament enfadats, n ’hi ha tot l’ any i no només per les vacances.

Pares enfadats a les vacances i pares enfadats tot l’any, ens preguntem amb freqüència: Què és el que no hem sabut fer bé? Perquè contesten tant? Perquè els resulta tan difícil seguir unes normes mínimes?…Però gairebé mai sabrem la resposta, i d’ altra banda no sempre saber-la ens portarà a una bona relació.

Així que per fer front tant a una situació conflictiva puntual com a una de continuada podríem intentar deixar per un moment les preguntes i posar-nos a experimentar amb algun exercici, que segurament ja hem fet en algun moment del passat però que hem oblidat en el present, o que hem deixat de fer perquè el nivell de conflicte està tan instaurat que ja no ens sentim capaços.

Recordar i reviure què sentíem pels nostres nens quan eren petits i observàvem extasiats els seus avenços, somrèiem davant les seves primeres aventures, sentíem orgull per l’interès inesgotable per totes les coses… O recordar i reviure què sentim ara quan ja són més grans i els podem veure exhibint qualitats que són nostres, habilitats compartides, fortaleses apreses de la nostra forma de ser i de fer… Farà que tornem a sentir admiració pels nostres fills.

Si recuperem, en primera persona, aquestes sensacions i amb freqüència activem el circuit de l’ admiració per allò que els nostres nens tenen de bo, malgrat el seu comportament, ens sentirem alleujats i amb la seguretat de saber que sí que hem fet coses ben fetes i moltes, i això repercutirà en positiu en la relació amb els nostres fills.

Altres articles de Dolors Capellades

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.