TORNAR

Entre 1200 i 3000 persones es manifesten contra la reforma laboral a Igualada

Durant la marxa s’han llençat ous contra façanes i s’ha obligat a tancar un comerç

economia
Dijous, 29 març 2012. 18:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Unes 1200 persones segons la policia local, 3000 segons els sindicats, han participat aquest migdia a la manifestació contra la reforma laboral i les retallades. Segons els sindicats, convocants de la marxa, ‘la vaga ha estat un total èxit a l’Anoia’.

Final de la manifestació a la plaça de l'Ajuntament

Els manifestants obliguen a un comerça a tancar

Manifestants al seu pas pel carrer de la Soledat

La capçalera de la manifestació

A les 12h ha començat la manifestació al mercat de la Masuca i pocs metres després ja s’han llençat els primers ous contra una entitat bancària del carrer de la Soledat.

Els manifestants, convocats pels sindicats CCOO, UGT i CGT portaven pancartes amb els lemes: ‘S’ho volen carregar tot’ i ‘Si el present és de lluita, el futur és nostre’. Durant la manifestació s’han fet cants com ‘A tu, a tu, a tu també t’afecta’, i han cridat contra la reforma laboral, les retallades a la sanitat pública, l’educació, i contra el sistema bancari.

Al seu pas per la Rambla d'Igualada els manifestants han tornat a llençar ous contra comerços i oficines bancàries i han obligat a baixar la persiana a una botiga que estava oberta al públic.

La marxa ha culminat a la plaça de l’Ajuntament on els sindicats s’han dirigit als manifestant i han assegurat que la ‘vaga ha estat un èxit total a l’Anoia, i s’han superat les xifres de la del mes de setembre’.

Seguiment desigual de la vaga

Els sindicats asseguren que el sector de la industria ha tingut un seguiment del 80%, els transports, de moment, han complert els serveis mínims, la sanitat també respecten els mínims acordats i al sector de l’ensenyament, el seguiment ha estat del 32%.

Des de l´Ajuntament d´Igualada es xifra en un 21,5% el seu personal que ha fet el seguiment de la Vaga General. El servei d´atenció als ciutadans s’ha dut a terme amb relativa normalitat al llarg del matí, i els edificis i equipaments municipals, com la Biblioteca, el Museu Comarcal, el servei de Dinamització Econòmica, les instal·lacions esportives, serveis socials o els centres cívics, han obert portes i estan oferint també els seus serveis, limitats, en algun cas, per la incidència entre els seus treballadors.

Mireu les imatges de la manifestació aquí


7 Comentaris

L

Lluis Puig

Igualada

1 d'abril 2012.22:26h

Respondre

29mhg, no has entés res, o no vols entendre el que he dit abans. Em sembla que m’he explicat prou bé.

i

igualadí

30 de març 2012.18:45h

Respondre

La vaga no va ser seguida ni per un 20% dels treballadors. Conclusió: un altre absolut fracàs. Menys cridar i més treballar.

i

igualadí

30 de març 2012.18:36h

Respondre

Quant cobren els piquetes, el dia de vaga, per ”informar” ?

2

29mhg

30 de març 2012.14:48h

Respondre

La foto de la pl de l’ajuntament està feta només arribar a la plaça. Si observeu es veu com segueix entrant la gent a la plaça. Quina manipulació!!!!!!!! La plaça estava plena, de gom a gom!!!

L

Lluis Puig

Igualada

30 de març 2012.10:44h

Respondre

Company Llàtzer, totalment d’acord amb el que tu dius, però deixa’m puntualitzar dues coses. La imatge final des de dalt de l’ajuntament, els periodistes vàrem demanar de pujar al balcó... Llegir més (inclòs el d’aquest mitjà) tant bon punt vàrem arribar a la plaça. El policia local ens va dir que ens diria algo aviat, així que va passar suficient estona fins pujar i veure que s’havia mig buidat la plaça. Imagino que vàrem tardar a pujar per questions de burocràcia, res mès. Per molt que els incidents a Bcn vàren ser molt pitjors, trobo que es normal que aquest diari parli dels incidents que hi van haver aqui a Igualada, per petits que siguin, son incidents igual. Noticia es noticia

L

Llatzer

Igualada

30 de març 2012.09:11h

Respondre

Voldria fer-vos un seguit de comentaris, sempre en to positiu. En primer lloc, crec que la tria de fotografies dóna a entendre que no hi va participar gaire gent a la manifestació. Jo us puc... Llegir més assegurar que la Rambla estava plena de gent, de gom a gom, de banda a banda i que en arribar a la plaça de l’Ajuntament molta gent -entre ells jo mateix- vam marxar. Em sembla que posar una fotografia de molt al final de la manifestació -quan ja feia estona que havia acabat- no és la millor mostra d’objectivitat. Jo sincerament penso que vam ser a l’entorn de 2000 persones. La marxa va ser reivindicativa i assenyada. Parlar d’incidents, tenint en compte el que va passar en altres llocs, em sembla poc apropiat. A l’Anoia no tenim feina ni futur, però si més no, tenim seny per reivindicar uns drets que ens volen prendre.

J

Joan

Igualada

29 de març 2012.20:28h

Respondre

Aixo no es democracia, es dictadura pura i dura, i aquests que fan tancar el comerços son els que cobren dels sindicats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.