TORNAR

Un 49% de les empreses turístiques de l'Anoia han presentat un ERTO durant la pandèmia

Gairebé tres de cada deu empreses han hagut de fer canvis en la política de cancel·lacions

economia
Dijous, 25 juny 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Consideren que tot i l'impacte, és una ocasió per "repensar el model de turisme de la comarca i del país." La sectorial de turisme de la Unió Empresarial apostarà per la carta del turisme 'slow'.

Una terrassa del centre d'Igualada FOTO: ACNLa COVID-19 ha suposat molt més que un maldecap per al negoci turístic de l'Anoia. Segons l'ACN, un 49% de les empreses del sector turístic de la comarca de l'Anoia –hotels, cases rurals, restauració i esdeveniments- han presentat un ERTO a causa de la pandèmia. A més, un 47% dels enquestats ha hagut de cessar l'activitat de manera temporal. El responsable de la sectorial de Turisme de la UEA, Carles Carol, "la comarca ja venia d'una situació complicada perquè encara no s'havia recuperat de la crisi del 2008, així que el doble confinament de la Conca d'Òdena encara ens ha afectat més". Amb tot, Carol veu aquesta situació com una "oportunitat" per repensar el model turístic català i "apostar per la deslocalització".

La pràctica totalitat de les empreses han tingut cancel·lacions pels mesos de maig i juny, mentre que aquesta xifra es va reduint a partir del juliol. Un 29% de les empreses han hagut de fer modificacions en la política de cancel·lacions o en les condicions de les reserves. Pel que fa als esdeveniments plana força incertesa "ja que gairebé la meitat estan a l'expectativa de veure què fan segons com evolucioni la pandèmia, les restriccions i les mesures de seguretat."

Carol insisteix que  "crec que a l'Anoia podem captar un turisme 'slow', de proximitat i que busqui tranquil·litat, un entorn natural i un espai no massificat". Moltes de les empreses, però, han encarat aquesta situació buscant alternatives i diversificant o complementant la seva activitat. De fet, un exemple és l'empresa de Carol, dedicada principalment a l'organització de grans esdeveniments. L'empresari ha dit que, davant de la incertesa de quan es podran tornar a organitzar actes amb un gran nombre de públic, han decidit utilitzar els espais que gestionen per oferir-hi alternatives com ara bars o restaurants efímers, que només obriran portes durant l'estiu.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.