TORNAR

L'atur a l'Anoia es desboca l'abril per la COVID19: un 11% més

En dos mesos, la comarca té 1.350 aturats més

economia
Dimarts, 5 maig 2020. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fins i tot sense comptar els expedients temporals d'ocupació (ERTO), les conseqüències del coronavirus a la comarca són molt evidents en la xifra de persones que cerquen feina. El mes d'abril la demanda ha pujat en més de 800 persones.

Per segon mes consecutiu, l'efecte de la COVID19 maltracta l'ocupació a la comarca. Les xifres que presentava aquest dimarts el Servei d'Ocupació de Catalunya eren dolentes a tot el Principat, però especialment a l'Anoia, on el balanç de persones inserides i que han perdut la feina és clarament negatiu: 843. Gairebé un 11% més d'aturats respecte el mes anterior i ara la xifra total de persones que demanen feina és de 8.733. 

Són les pitjors dades d'atur en tres anys. L'augment dràstic d'aturats (la dada de març era 7.890) no es veia des de la crisi del 2008 i no es compten els ERTO en aquest cas. En dos mesos, des de la irrupció del coronavirus, hi ha més de 1.300 aturats. Les comarques veïnes, com Bages (un miler de demandants de feina més) i l'Alt Penedès (655 persones més) també pateixen la frenada de l'economia.

Més informació sobre la COVID19  


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.