TORNAR

El cotxe elèctric despunta i es mantenen les vendes de dièsel i gasolina durant el primer semestre

Creix l’interès i la venda de vehicles elèctrics a Servisimó, on els híbrids endollables guanyen quota de mercat. Parlem amb el gerent, Francesc Pua

economia
Dijous, 24 setembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tot i haver estat més de dues setmanes sense poder obrir, durant el primer semestre d’aquest 2020 la venda de vehicles elèctrics i híbrids endollables a Servisimó va créixer d’un 2 a un 10%, cinc vegades més que durant l’any anterior, segons explica el seu gerent adjunt, Francesc Pua.

PUBLICITAT

ALBERT COMPTE

No ha estat un semestre fàcil per a cap activitat econòmica. Els concessionaris de vehicles del territori també van veure’s sotmesos a l’aturada forçada de les seves activitats, si bé en el moment de la represa, treure a tota la plantilla de l’ERTE de cop “potser va fer fet que ara tinguem molta més feina”, comentava Francesc Pua, gerent adjunt de Servisimó SL. Segons explica el director del concessionari “no vam començar amb la meitat dels treballadors, sinó que vam arrancar de nou amb tots els serveis, tant de venda com de postvenda i ja ho hauríem regulat a la baixa si hagués calgut. De moment, no parem”, assenyala Pua.

Des de Servisimó valoren que l’efecte Renove del pla d’estímul promogut pel govern hagi estat de nou, una ajuda per als clients que volen canviar el seu vehicle i celebren les pressions que s’han fet des de les associacions de concessionaris per dinamitzar el mercat. Per a Pua “les ajudes per a l’adquisició d’un vehicle elèctric també són interessants” i subratlla que aquest any s’ha passat del 2 al 10% del total de vehicles elèctrics i híbrids endollables, un increment “molt significatiu” si bé és conscient que calen més matriculacions d’aquest nou tipus de vehicle.

Segons explica la gerència del concessionari Audi, Volkswagen, Skoda, el públic pregunta i està interessat en la tecnologia dels vehicles elèctrics, però és un sector del mercat on els cotxes encara no són tan econòmics com els de gasolina o dièsel i de moment, també falta infraestructura. D’una banda, que hi hagi més punts de recàrrega, com les electrobenzineres, per a les rutes llargues i de l’altra, el canvi de concepte que ha de tenir present la persona propietària del vehicle endollable, en el seu ús diari. “No és el mateix anar d’aquí a Viella que utilitzar un elèctric per la circulació urbana -compara Pua-. Estem a l’inici d’un canvi i la tecnologia avança molt de pressa”.

Per treballar tota la pedagogia i el canvi de model que significa el vehicle elèctric, des de Servisimó han anunciat que per a la fira Automercat han agafat més metres d’exposició, “per mostrar aquest producte que sabem que està a l’alça, perquè la gent el conegui. És la imatge de cap a on volem anar, el futur més immediat. La nostra estratègia serà doble -ha avançat-. D’una banda, exposarem els vehicles que s’han venut més, el de gasolina i el dièsel, perquè és el què ens demanda la gent i de l’altra, apostem per donar a conèixer la nostra gamma d’elèctrics i híbrids endollables en un nou espai.”


1 Comentaris

V

Volks

Anoia

24 de setembre 2020.08:15h

Respondre

Esteu al 100% de feina, però teniu encara gent a l, ERTE, com s’explica això. Ja ho dic jo, Frau a la Seguretat social.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.