TORNAR

La Directora General d'Indústria exposa als empresaris anoiencs que "és el moment de relocalitzar"

Villarroya promet que els ajuts del Departament ”aniran dirigits a les pimes”

economia
Dijous, 21 maig 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Matilde Villarroya, Directora General d'Indústria, va participar en una nova edició del Webinar de la Unió Empresarial, centrada en la digitalització. En la sessió va afirmar que la comarca "fa els deures" quant a la implantació de les noves tecnologies i va aplaudir la tasca que es vol fer des de UEA Lab 4.0. 

Amb una cinquantena d'assistents, Villarroya va parlar aquest dilluns, en el format de trobada telemàtica de la UEA, del canvi de paradigma que ha suposat la COVID19 en l'economia catalana i l'anoienca en particular. Apuntava que "el 32,5% del PIB de l'Anoia és industrial" i que "l'afectació de la COVID-19 a la comarca és flagrant". Amb tot, Villarroya exposava que la crisi ha servit "per veure que cal una relocalització i que les empreses tornin aquí, més a prop dels centres de decisió. Ens permetrà un món més ecològic, sense treure, però, valor a l'exportació."

La Direcció General d'Indústria reitera el suport al teixit empresarial de l'Anoia, destacant l'habilitació del checkpoint, una mesura que va consistir la corredoria de mercaderies durant el confinament perimetral de la Conca d'Òdena. Un suport que continuarà: "els ajuts del departament aniran especialment dirigits a aquestes empreses". Els empresaris anoiencs enen a disposició "el programa ProAcció impulsat pel Departament d'Empresa i Coneixement, que engloba diversos serveis i ajuts,  com el servei diagnòstic avançat 4.0, un programa de Cupons indústria 4.0, ajuts per impulsar projectes d'innovació 4.0, i línies de finançament per implantació de projectes 4.0 dins de l'empresa."

Per la seva part, Paula Arias, gerent de la UEA, va explicar que des de l'entitat empresarial "som coneixedors que moltes empreses estan batallant cada dia amb el teletreball, així com la limitació i la complexitat que suposa no tenir accés a tots els documents o com gestionar els equips, entre d'altres". Per fer-hi front, des de l'entitat, Arias va recordar que des del grup UEA Lab 4.0 "s'està treballant per acompanyar a totes les empreses en la seva necessària digitalització." 

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.