TORNAR

Diverses empreses anoienques participen en un projecte innovador per a la construcció

Es tracta d'un teixit ceràmic que agilitza el procés de construcció

economia
Divendres, 15 abril 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fins i tot en sectors que es troben en crisi, com pot ser el de la construcció, és possible la innovació. Així ho ha demostrat l’empresa pierenca Ecocerámica que la setmana passada va presentar juntament amb l’andalusa Malpesa un teixit ceràmic revolucionari que uneix la malla metàl•lica i el totxo per aconseguir un producte que agilitza els processos de construcció i en millora els acabats i la decoració final. Tot i així, la primera casa construïda amb aquest teixit ceràmic està acabada des de l’estiu passat i es troba a Sant Martí de Tous. Dues empreses d’aquest municipi anoienc han col•laborat des del primer dia amb l’arquitecte Vicente Sarrablo, director del projecte, per fer realitat aquest producte que està cridat a canviar el món de la construcció.

Flexbrick és el nom del nou teixit ceràmic que permet canviar el sistema de construcció de ‘peça per peça’ pel d’un teixit que es pot adaptar a molt tipus de construcció. Segons Sarrablo, l’arquitecte que ha dirigit el projecte, la importància del nou producte es troba en el fet que s’han combinat materials ja existents per crear-ne un de nou: ‘El valor és haver unit elements que ja coneixíem per crear una nova manera de construir tot superant la col·locació peça per peça i permetent als arquitectes treballar de manera més creativa’.

Col·laboració entre empresa i universitat

El nou teixit ceràmic és el resultat d’un treball de col·laboració entre la Universitat Internacional de Catalunya i l’empresa pierenca Ecoceràmica. Segons Sarrablo, cada vegada és més important aquesta col·laboració ja que permet que la investigació universitària no es quedi en una simple teoria i les empreses es poden beneficiar del treball destinat a investigació i desenvolupament.

L’Anoia, pionera en l’adaptació del projecte

La participació anoienca en aquest nou invent va més enllà de la fàbrica pierenca, i és que el primer prototip realitzat amb aquest producte es troba a Sant Martí de Tous. Des de l’estiu passat Casa Mingu, la primera llar fabricada amb aquest material, ja és una realitat.

A més a més, dues empreses del mateix municipi, Teixits Metàlics Estruch i Senagua han participat activament en diferents moments del procés de creació del teixit. Finalment, i per acabar de completar la presència de la comarca en aquest nou projecte, l’arquitecte encarregat de la coordinació ha estat l’igualadí Jaume Colom.


3 Comentaris

b

bet

rubió

15 d'abril 2011.19:19h

Respondre

Senzillament fantàstic, felicitats!

j

jana

15 d'abril 2011.18:36h

Respondre

molt bona noticia, a veure si aixequem la comarca d’una vegada

j

jaume rodriguez enrich

15 d'abril 2011.09:16h

Respondre

La unio es la força.,felicitats. Qui diue que L Anoia es individualista?
M agrada L Anoia

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.