TORNAR

El IV Fòrum Empresarial de la UEA posarà l'accent en les infraestructures i la mobilitat

El document ’Empresa i Progrés’ que es presentarà s’ha fet amb la col·laboració de 1.400 persones

economia
Dimarts, 25 febrer 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El 19 de març, a 2/4 de 7 de la tarda, el Teatre Municipal l'Ateneu acollirà la quarta edició del Fòrum Empresarial de l'Anoia amb la presentació del document anual 'Empresa i Progrés'. L'acte estarà conduït per Joan Maria Morros, cap d'Informatius de RAC1 i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

La Unió Empresarial de l'Anoia encara una nova edició del Fòrum Empresarial, la quarta, que girarà sobre les infraestructures i comunicacions de la comarca. Segons el president de la UEA, Joan Domènech "és un factor determinant en les decisions de localització d'activitats productives en el territori i influeix en el desenvolupament econòmic de l'Anoia". Per Domènech "si l'Anoia compta amb bones infraestructures, amb bones carreteres i la mobilitat és òptima, el territori serà competitiu" i conseqüentment, també permetrà "enfortir l'economia anoienca".

La presentació del IV Fòrum, aquest matí, a la seu de la UEALa patronal treballa des de fa temps amb la Comissió d'Urbanisme i de Mobilitat de l'Anoia i conjuntament "reivindiquen les millores en infraestructures i comunicacions al territori". Domènech assegura que "molts dels temes que s'hi exposen ja fa anys que hi són sobre la taula o dins d'un calaix, però ara és el moment de passar a escriure l'estratègia per caminar junts cap allò que ja fa temps que hem repetit i hem somiat". 

El 19 de març, durant el Fòrum, es presentarà de forma pública el 'IV Empresa i Progrés: Llibre Blanc d'Infraestructures i Mobilitat', un informe i una anàlisi sobre les infraestructures i la comarca que té per objecte identificar els punts febles del territori, per tal de buscar alternatives i possibles solucions en aquest àmbit. El document és el resultat de tot un important i llarg treball d'escolta realitzat per la UEA amb la CUMA. S'han realitzat diverses jornades, trobades i reunions de treball i enquestes amb alcaldes i alcaldesses dels municipis anoiencs; experts en mobilitat i infraestructures, i ciutadania en general, per detectar les mancances, necessitats i, a la vegada, conèixer les diverses opinions al respecte sobre infraestructures, carreteres, accessos, transport públic, sòl industrial, entre altres; així com també, les millores previstes o les que es creuen necessàries i així "generar consens i crear un front comú per treballar-hi, les empreses i la societat".

Paula Arias, gerent de la Unió Empresarial de l'Anoia, agraeix la implicació del més d'un miler de persones, empreses, i agents que han participat a través de fòrums, jornades tècniques de treball, així com el miler de ciutadans que han respost les enquestes; ja que el document ha estat possible gràcies a la implicació de més de 1.400 persones.
La patronal anoienca posarà en escena la situació, les conclusions, propostes i idees de futur que recull l'informe.

Damià Calvet, al Fòrum

Ha confirmat la seva assistència a l'acte el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. També es comptarà amb l'assistència del batlle d'Igualada Marc Castells; el president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, i s'espera l'assistència de tots els batlles i batllesses. També l'assistència d'empresaris i empresàries, directius, experts en infraestructures i mobilitat, enginyers i enginyeres, arquitectes, agents econòmics i socials de la comarca, entre altres.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.