TORNAR

La Mancomunitat inverteix 204.000 euros en la transformació digital del sector de l'embalatge

El ’packaging’ és el sisè sector per nombre d’empreses i treballadors de l’Anoia

economia
Dilluns, 21 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tot i que els diners es distribuïen de manera desagregada als set ajuntaments, els respectius governs han decidit fer una inversió conjunta. La dotació s'emmarca en el programa de la Diputació 'Treball Talent i Tecnologia', que forma part del pla de xoc impulsat arran de la crisi provocada per la pandèmia, i que servirà per disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar les seves oportunitats de trobar feina i facilitar-ne la inserció laboral.

La Mancomunitat de la Conca d'Òdena invertirà els 204.000 euros rebuts de la Diputació en un programa, Conca Tech, que es dedicarà a la transformació "de la cadena de valor del packaging", el sector de l'embalatge. El programa s'allargarà fins al desembre del 2022. Per escollir a quin sector industrial se centraria el projecte Conca Tech, l'Ajuntament d'Igualada va encarregar l'elaboració d'un mapa del teixit empresarial de la comarca de l'Anoia per cadenes de valor.

D'aquest estudi, en va sortir la cadena de valor en què se centrarà aquest projecte: el sector del packaging i les arts gràfiques de gran consum, un dels principals negocis de la comarca de l'Anoia. Es calcula que aquest sector és el sisè més important en nombre d'empreses i ocupació i el setè en facturació de la Conca d'Òdena. Aquí es concentren un bon nombre d'empreses relacionades amb l'embalatge, el packaging o envasos i d'altres empreses relacionades, com ara les d'impressió digital i etiquetes.

Entre les accions inicials que emprèn la Mancomunitat de la Conca, hi ha la contractació d'una empresa externa que farà l'anàlisi i diagnosi de la cadena de valor escollida. Això servirà per identificar els reptes d'aquesta cadena de valor i, d'aquí, es desprendran tot un seguit d'actuacions que hauran d'executar-se abans de finalitzar l'any 2022.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.