TORNAR

Objectiu: fomentar i ajudar a desenvolupar la innovació

Setmana de la Innovació a Igualada

economia
Dimarts, 27 novembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fins el 4 de desembre té lloc a Igualada la Setmana de la Innovació. Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia. El programa d'activitats compta amb diverses conferències i taules rodones.

Anoia Activa ofereix formació i divulgació en l’àmbit de la innovació, i en aquest sentit fins el 4 de desembre s'ha organitzat la quarta edició de la Setmana de la Innovació. Un projecte impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia.

La setmana de la Innovació s’adreça a tot el públic en general i a empresaris, emprenedors, entitats i administracions, als quals proposa diverses activitats que han de servir per treure’n accions concretes i mirar de trobar noves vies per afrontar els nous reptes de l’actual situació econòmica.

Totes les sessions són gratuïtes. Els interessats poden formalitzar les inscripcions a través del correu electrònic ignovaempresa@aj-igualada.net o al telèfon 93 805 04 09.

Actes durant la setmana

Dimarts 27 de novembre

11:00 h a IG-NOVA Empresa, presentació de l’'Experiència d’Abacus com a model d’èxit en l’aplicació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial', a càrrec de Quim Sicília, responsable de Comunicació i Participació d’Abacus Cooperativa, SCCL.

L’aplicació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) pot ser un element diferenciador d’una empresa respecte la seva competència i un factor clau davant la percepció del clients. De la mà de l’empresa Abacus Cooperativa, coneixerem de primera mà quines polítiques de RSE ha implementat en aspectes com la gestió de les persones, els aspectes socials i el respecte pel medi ambient, i quina repercussió i beneficis té la seva aplicació en l’empresa.

Dimecres 28 de novembre

A les 18.30 h al Consell Comarcal de l’Anoia, es realitzarà la sessió 'Els valors del consumidor del s. XXI. Una aproximació des del mercat de la moda', a càrrec de Lídia Morcillo, responsable del Departament d’Innovació de FITEX.

Les noves formes de vida han fet evolucionar els nous hàbits dels consumidors. En els darrers anys, l’evolució del consum ha estat marcat per aspectes com un mercat low cost vs luxe, una major sensibilització mediambiental, una major personalització dels productes i l’impacte de les TIC en els processos de compra. La sessió permetrà conèixer quins són els nous valors dels consumidors, quines seran les noves tendències de consum dels propers anys i com poden diferenciar-se les empreses.

Dijous 29 de novembre

A les 11:00 h IG-NOVA Empresa, 'Estratègies d’internacionalització per a pimes', a càrrec de Marc Prat, tècnic de Suport Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona.

La sessió està dirigida a empreses i emprenedors amb vocació internacional, que presentarà els punts clau del projecte internacional d’una empresa. La sessió analitzarà perquè i com sortir a l’exterior, quin és el risc associat a no exportar, els 10 punts claus per internacionalitzar una empresa i quines són les alternatives a la internacionalització.

A les 16:00 hores IG-NOVA Empresa, es realitzarà el seminari 'Negociació basada en principis, conflicte i tancament d’acords', a càrrec de Toni Piniés, coach especialitzat en habilitats directives i desenvolupament organitzacional.

La sessió, emmarcada dins els seminaris de Gestió del talent, permetrà conèixer models de guanyar–guanyar positius i sostenibles aplicats a situacions empresarials, les motivacions i la generació d’alternatives i construcció d’acords favorables.

Dimarts 4 de desembre

A les 11:00 hores, a IG-NOVA empresa, conferència 'Finançament col·lectiu amb ADN obert', a càrrec d’Enric Senabre, de Goteo.org Responsable de comunicació amb projectes, coordinador de continguts i social media.

Les plataformes de crowdfunding (finançament col·lectiu) es troben en plena expansió a la xarxa. El seu funcionament es basa en petites quantitats econòmiques prefixades i escalades que aporten molts ciutadans a canvi de recompenses individuals preestablertes, un objectiu de finançament que si no s'aconsegueix en el termini previst no activa finalment cap de les transaccions, i la confiança com a motor de l'acord, segons el qual l'impulsor del projecte durà a terme l'obra promesa i farà arribar també les recompenses establertes a cadascuna de les persones que l'han ajudat a finançar-lo.

A partir de les 18:00 hores es realitzarà la taula rodona 'Mirant endavant. 3 casos d'èxit d'innovació empresarial amb les TIC a la comarca', on les empreses Munich, Sita Murt i Kon-Tiki , explicaran exemples pràctics de com han introduït innovacions en l’àmbit TIC en les respectives empreses.

La Setmana de la Innovació s’emmarca dins del projecte 'Anoia Activa' una acció subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Projecte 'Treball a les 7 comarques', i cofinançada pel Fons Social Europeu.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.