TORNAR

Quines són les ocupacions més sol·licitades a l'Anoia?

Segons dades de la Diputació de Barcelona, el personal de neteja, empleats administratius i venedors de botigues i magatzems encapçalen el rànquing

economia
Dilluns, 31 juliol 2023. 14:13. Clàudia Giménez Sanz.

Segons dades de la Diputació de Barcelona, a l'Anoia el personal de neteja (9,55%), empleats administratius (9,55%) i venedors de botigues i magatzems (5,67%) encapçalen el rànquing de les professions més demandades. De la mateixa manera, a la província de Barcelona, en global, les tres primeres posicions també les ocupen les mateixes ocupacions: personal de neteja (9,6), empleats administratius (8,53%) i venedors de botigues i magatzems (4,52%).

Les professions que segueixen el rànquing en el cas de la comarca de l'Anoia són: peons del transport de mercaderies (4,18%), treballadors que tenen cura de les persones a domicili (3,28%), agents i representants comercials (2,99%), operadors de carretons elevadors (2,99), treballadors que tenen cura de les persones en serveis de salut (2,69%), professionals del treball i l'educació social (2,09%) i oficials, operaris i artesans d'altres oficis (2,09%).


 

La Diputació de Barcelona ha elaborat aquest rànquing amb les deu ocupacions més sol·licitades a la província de Barcelona recollides al web d'ofertes Xaloc de la Diputació de Barcelona, durant el primer semestre de l'any. Aquest recull de dades, en el marc del projecte "XaloCompetències", neix amb l'objectiu de "proporcionar a la ciutadania informació rellevant i recursos sobre el mercat de treball i conèixer així, un major ventall d'oportunitats laborals".

La pàgina web de la Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació (Xaloc) de la Diputació de Barcelona va rebre l'any passat gairebé 4 milions de visitants. Actualment, 138 Serveis Locals d'Ocupació utilitzen la Plataforma Telemàtica Xaloc (PTX), que donen cobertura als 311 municipis de la província de Barcelona.
Els Serveis Locals d'Ocupació de la Diputació de Barcelona han gestionat 18.760 insercions laborals, en el primer semestre de 2023, un 10% més que en el mateix període de l'any passat. En aquest període, s'han atès 66.845 persones, 11.256 empreses i gestionat més de 10.700 ofertes de feina, amb una taxa d'inserció que se situa en el 22%.
El perfil de persones entre 30 i 49 anys continua sent el més nombrós (42,7%). Pel que fa a les empreses, continua sent majoritari el sector serveis (74,1%), seguit del sector indústria (17,6%), construcció (5,2%) i agricultura (3,1%). Les empreses de menys de 50 treballadors són les que tenen més relació amb aquests dispositius locals (80,2%).

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.