//Plugins sense CDN ?>
Una ubicació especial per a un sopar especial. L'edició d'enguany del Sopar Empresarial va triar un espai inusual i diferent per celebrar-lo: l'Institut Milà i Fontanals d'Igualada. Un gest per remarcar la importància de la formació en l'àmbit laboral i apropar el món empresarial als joves. L'objectiu de la tria era el de posar de manifest la manca de personal i millorar el desajust actual entre l'oferta i la demanda de professionals qualificats. I aquest va ser el marc en el que es va anunciar la creació -o més aviat la resurrecció- d'un espai industrial de 300 hectàrees a Òdena.
Amb mig miler d'assistents, que superaven de llarg els de l'any passat, el Sopar de l'Empresari va reflectir les bones sensacions i l'optimisme cada cop més vigorós de l'empresa anoienca. I també va ser el moment triat pel conseller Josep Rull per anunciar una de les actuacions que es van plantejar en el Fòrum Empresarial de febrer: crear un espai de sòl industrial, de 300 hectàrees, a la Conca d'Òdena, per mitjà d'un pla director urbanístic. Un espai "al nord d'Igualada" que permetrà disposar de parcel·les de grans dimensions, i un altre sectors discontinu, que en total abasta un àmbit de 43 hectàrees, a l'oest d'aquesta ciutat, una reformulació del polígon Igualada-Jorba per als adobers. Un anunci que implícitament, ressuscita el discutit pla de Can Morera.
Un escenari per a la indústria que es confirmarà en la reunió del mes de juliol de la Comissió d'Urbanisme, el dia 28. Rull apuntava que "ens van demanar que creéssim oportunitats per crear sòl urbanístic, i ho hem fet". Així mateix, considerava que Catalunya té les condicions "per ser l'Holanda, la Dinamarca o l'Àustria del sud d'Europa. Tan sols ens manca la capacitat de prendre decisions en el moment que li convenen al país". Al seu torn, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va felicitar la UEA per l'èxit organitzatiu, i reivindicava la bona salut econòmica de l'Anoia. "La comarca que més exporta a Amèrica de la província de Barcelona som nosaltres. I la segona que més exporta a Europa i l'Àfrica. Aquesta és la fortalesa que tenim com a territori" deia. Castells també va deixar entreveure que hi hauria aviat bones notícies en el sector turístic, un espai que té molt terreny per endavant.
El Milà, un escenari de reivindicació
La falta de professionals és una de les necessitats detectades en els diferents fòrums empresarials territorials i sectorials que l'entitat organitza des de l'any passat, amb l'objectiu de conèixer de primera mà les necessitats concretes de les empreses. I aquesta mancança va portar a triar l'emplaçament de l'IES Milà, com a recordatori de la necessitat de vincular empresa i formació. Un missatge que va voler subratllar el president de la UEA en el seu discurs:
En aquest marc, es van lliurar els Premis que anualment reconeixen la contribució dels petits i mitjans empresaris en el desenvolupament econòmic i social de l'Anoia, alhora que reconeixen les iniciatives empresarials i estimulen la millora de la competitivitat i la qualitat a les empreses de l'entorn. Els guardons van ser per a Rivisa, en el cas del Premi a l'Empresa Innovadora. Un premi que arriba quan la firma anuncia que planteja un creixement substancial a la seva planta de Montbui. També va ser reconeguda Iguana Comunicacions, com a Premi a la Capacitat Emprenedora. La Trajectòria Empresarial va recaure en Garatge Montserrat i la Mútua General de Catalunya es va endur el Premi a la Institució.
Seguint amb els premis, Gràfiques Vilanova va rebre el guardó al Compromís Social i Interiorvista el Premi a la Millor Implementació TIC, en col·laboració amb TIC Anoia. El Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya rebia el Premi Campus Motor Anoia i Dyneke el Premi a la Millor Estratègia de Comunicació Empresarial, en col·laboració amb la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya. alhora que Publicacions
Anoia SL ha rebut un reconeixement especial a la seva trajectòria.
En el seu discurs, el president de l'entitat, Blai Paco, esmentava que els empresaris anoiencs estan "motivats, animats, implicats i units", i que "junts estem trobant la fórmula per treure la nostra comarca de la crítica situació en la que es trobava". Refermava que les accions com els fòrums empresarials celebrats durant tot el 2016 i aquest 2017 són una mostra "que és molt millor i més fàcil treballar en equip que lluitar en solitari". I precisament davant del consell de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, Paco va reivindicar la necessitat de comptar amb unes infraestructures dignes perquè l'economia anoienca pugui ser competitiva. D'una banda, reclamava la necessitat d'accelerar la variant Abrera-Masquefa i el desdoblament de la B-224. "La icona logística en la que s'està convertint l'Anoia Sud fa imprescindible i urgent aquestes infraestructures" sentenciava. També va recordar la necessitat de desdoblar o millorar l'Eix Diagonal entre Vilafranca i Manresa i, de cara al mitjà termini, apuntava que caldrà tornar a pensar en l'Eix Transversal Ferroviari i el carril VAO d'accés
a Barcelona per l'A-2 i la B-23.
joan
igd poligon
7 de juliol 2017.20:42h
Una gran noticia Sr Rull, sols li trovo a faltar, de que ens digui, quines son les empreses que vindran a Igualada.
( Si espera informarnos el 3- O, es normal, que es guardi la part important de... Llegir més la noticia, i ens la digui, quan siguem Independents.)
A Igualada de aquí 3 mesos, se ens abra acabat el ”paro”.