TORNAR

El Consorci de la Zona Franca descarta la inversió de Can Morera

No es contempla la creació d’un polígon a l’Anoia

economia
Dimecres, 2 setembre 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Una de les propostes que els darrers deu anys ha estat -sobretot davant dels micròfons- a l'horitzó econòmic de l'Anoia ha estat descartat pel Consorci de la Zona Franca. La urbanització de Can Morera no es preveu en els plans de futur de l'ens, des del qual afirmen que s'han de concentrar en unes poques inversions i retallar el deute que té.

La possibilitat de crear una gran superfície industrial a Can Morera, que algunes instàncies polítiques de l'Anoia -especialment el PSC- havien posat sobre la taula els darrers temps queda molt allunyada. Fonts del Consorci de la Zona Franca consultades per Anoiadiari han negat qualsevol opció a curt i mitjà termini per desenvolupar el polígon a Òdena. Afirmen que "fa anys que està paralitzat i no hi tenim res previst. No es contempla". Des del Consorci manifesten que "no estem en un moment expansiu" i que "el principal objectiu que hi ha ara per ara es reduir l'endeutament". 

Les parcel·les on hi havia el projecte de polígon FOTO: Territori.scotEls esforços en inversió del Consorci actualment estan en la recuperació de la superfície de l'antiga SEAT, a la mateixa Zona Franca. La partida econòmica destinada a aquesta operació és de més de 22 milions d'euros. El Consorci, més enllà d'això, es concentra en la reducció de l'endeutament "i hem deixat en stand-by moltes altres accions". En tots aquests casos "es tracta de processos molt lents". El deute de l'ens a finals de l'exercici anterior era de quasi 77 milions. 

Uns terrenys polèmics

El PSC ha reclamat diverses vegades aquest any, sobretot la direcció comarcal, que es reconsideri la possibilitat d'urbanitzar els terrenys de Can Morera, ressuscitant el projecte de la implantació del polígon de la Zona Franca. El Consorci va mostrar el seu interès per la superfície situada a l'Espelt ja fa deu anys. Després de successives modificacions urbanístiques, el refredament de l'economia i la paralització del POUM d'Òdena el 2011 van refredar el projecte. Un projecte que havia aixecat protestes entre un nucli de veïns i que el govern sorgit el 2011 a les municipals, CiU i ERC, no veien clar.

Ara, l'actual alcalde Francisco Guisado, impulsor del POUM que es va frenar, tracta amb prudència el tema. El passat juliol admetia "no saber res del projecte de la Zona Franca" i apunta que "hi ha terrenys també que pertanyen a l'Incasòl. Ells també poden aportar alguna idea". Guisado espera que les diferents viles de la zona es puguin coordinar "per portar iniciatives potents" i que aquest procés "el lideri l'alcalde d'Igualada". Opina que "a nivell de Conca d'Òdena hauríem de funcionar com una sola ciutat". 


1 Comentaris

J

Juanjo

Òdena

2 de setembre 2015.11:40h

Respondre

Baja, ara resulta que aquella colla de separatistes i insolidaris de l’Espelt se sortiran amb la seva.
Curiosament l’excusa que donen és que han de reduir deute. Home, això ja ho sabien fa... Llegir més anys!
Potser sí que hem de pensar que era un disbarat. Qui sap si ara tindríem un polígon començat i no acabat o potser tindríem un polígon com tants d’altres hi ha a Catalunya sense empreses, com el de Montbui, per cert.

Ara doncs que fem?

Espero que ara que s’ha fet justícia i tornem a tenir nou (o vell) alcalde d’Òdena, reclamarà a la Zona Franca l’execució del polígon. No pot ser que es facin enrere. També el Teo i tots aquells ajuntaments socialistes que el reclamaven.

L’Anoia segueix estan en crisi i feina a sortir-ne. Si el polígon de la zona Franca era bo per sortir del forat, o fan el polígon o fan alguna altra cosa. No pot ser que qui que no va parar de reclamar un polígon i a qui vaig votar, ara es conformi amb un “no tenim diners perquè tenim deutes a tornar”.

Que algú doni la cara. Algú vull dir algun polític, perquè durant anys em van convèncer que aquell polígon era la solució del nostres (grans) mals. És més, el 2007 vaig venir a viure al Pla de la Masia comprant un pis per les expectatives que hi havia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.