TORNAR

Els empresaris reclamen a Felip Puig més atenció per al territori

En el marc del Sopar Empresarial de la UEA, celebrat al Campus Universitari d’Igualada

economia
Divendres, 10 juliol 2015. 09:23. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

El nou Campus Universitari d'Igualada va ser l'escenari, ahir a la nit, de la quinzena edició del Sopar Empresarial, convocat per la Unió Empresarial de l'Anoia. Amb el lema "Som Empresa, som Futur", més de tres-cents empresaris i directius de l'àmbit empresarial de l'Anoia es van aplegar en aquesta trobada, marcada per un ambient més optimista que en edicions anteriors. A l'acte, que va comptar amb la presència del Conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig i del Secretari d'Universitats i Recerca Toni Castellà, entre d'altres autoritats, es va fer un reconeixement a empresaris i empreses anoienques amb els tradicionals Premis UEA.

Els premiats

Els protagonistes de la vetllada van ser els empresaris, emprenedors, autònoms, directius d'empreses anoienques i, molt especialment, els guardonats amb els Premis UEA. El primer guardó, concedit per TIC Anoia, va recaure en l'empresa tecnològica Solutions Trilogi SL, especialitzada en comerç electrònic i en fase d’expansió a Àsia tot i que manté la seva seu central a la capital de l’Anoia. El premi a la capacitat innovadora se'l va endur la química ABC Leather SL, per la seva aposta en R+D+I i per la millora constant de la qualitat del producte i el seu model basat en la sostenibilitat mediambiental. Una altra empresa premiada de la nit fou Ocisport Serveis Esportius SL, per ser referència en l’organització, gestió i dinamització d’esdeveniments esportius arreu del país. El premi a la institució ha estat concedit a Fira d’Igualada, pels seus més de 60 anys d’experiència organitzant Fires, i per la seva aposta en la creació de noves fires vinculades a sectors punters de la comarca com la recent i exitosa fira tèxtil BSTIM. El Premi UEA a la trajectòria empresarial fou concedit a Grupo Miquel y Costas que remunta a principis del segle XVIII i és una empresa de referència internacional al sector paperer. Finalment el jurat, format pels membres de la Junta de la UEA, van fer una menció especial a la trajectòria professional del dissenyador igualadí Lluís Soriano.

Tots els guardonats amb els Premis UEA

El president dels empresaris reclama més atenció al territori

A la part més protocolària de l'acte, protagonitzada pels parlaments institucionals, l'alcalde d'Igualada Marc Castells, tot elogiant l'escenari de l'acte, el nou Campus Universitari d'Igualada -que va qualificar com a "insíginia de coneixement"-, es va adreçar als empresaris igualadins i anoiencs reivindicant que "no trobareu cap alcalde més industrialista que jo", una clara delcaració d'intencions per l'aposta per la reindustialització del territori.

Al seu torn, el Conseller d'Indústria i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, va inciar el seu discurs reconeixent que el seu to era "diferent al que vaig pronunciar en aquest mateix sopar ara fa dos anys, en un moment de resistència i resignació, en canvi avui podem parlar que hem començat a girar en positiu, amb clars símptomes de recuperació per a l'economia catalana". El Conseller, a qui acompanyava el Secretari d'Universitats i Recerca Toni Castellà, va destacar la importància de la llei de simplificació administrativa i d’impuls de l’activitat econòmica que agilitza l’activitat de les empreses, aprovada poques hores abans i va remarcar la col·laboració entre les parts implicades, assenyalant que, en aquest sentit,  "el paper del Govern és el d'ajudar la iniciativa privada i no pas intentar substituir-la”. "L'impuls públic ha de garantir el lideratge privat, que és qui ha de portar el timó" va manifestar Felip Puig.

El Conseller Felip Puig

Les paraules més contundents van sortir dels llavis de l'amfitrió, el president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Blai Paco, que va aprofitar la presència del Conseller Felip Puig, per reclamar-li més atenció per a la comarca, assenyalant que "no ens sentim ben tractats com a territori, tant a prop de Barcelona i tant lluny, amb un desequilibri territorial que ens afecta dolorosament”. Blai Paco va traslladar al Conseller deiversos aspectes "que preocupen" al sector indutsrial de la comarca, com ara els problemes en matèria d'infraestructures i comunicacions.

Blai Paco, president de la UEA

 D'altra banda, el President de la UEA va voler feu un "homenatge" a la indústria de la comarca, especialment als qui "han resistit la travessa", una indústria que destaca en sectors com la pell, la moda, la salut, el paper, les arts gràfiques, el packaging, el metall o l’alimentació, assenyalant als assitents que "hem de treballar amb optimisme i col·laboració, essent ambiciosos", afegint, en aquest sentit, que "el nostre mercat és el món". Blai Paco, també va dedicar unes paraules, amb el Campus Universitari de fons, a la formació. Paco va ver una nova crida al Conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig i al Secretari d'Universitats i Recerca Toni Castellà, demanant més suport en aquest àmbit. "Amb una comarca amb índex d'atur tan elevat, especialment entre els joves, no ens podem abastir de professionals sense formació" va remarcar Blai Paco.

Xavier Sala-i-Martin posa el Barça de Pep Guardiola com a model

El prestigiós i popular economista Xavier Sala-i-Martín va ser el protagonista de l'acte acadèmic de la trobada empresarial. Amb el títol  “Què has fet de nou avui?”, el professor Sala-i-Martín es va inspirar en l'exentrenador Pep Guardiola per exposar als empresaris anoiencs la seva visió sobre la innovació i el risc. La formació va ser un dels altres punts destacats de la amena xerrada de Sala-i-Martín, qui va reivindicar un canvi en el model educatiu, que s'ha de centrar en la creativitat i en les idees, "autèntics motors de la innovació, més que l'I+D".

Xavier Sala-i-Martin es va inspirar en Guadiola per parlar d'innovació

La vetllada va finalitzar amb un sopar a peu dret en el qual els empresaris van poder intercanviar opinions i experiències.

 

Galeria

La trobada va aplegar unes 350 persones Autoritats presents a l'acte Blai Paco, president de la UEA Marc Castells, alcalde d'Igualada Felip Puig, Conseller d'Empresa i Ocupació Tots els guardonats amb els Premis UEA ABC Leather SL, premi a la capacitat innovadora Grupo Miquel y Costas, premi a la trajectòria empresarial Fira d'Igualada, premi a la institució Ocisport Serveis Esportius SL, premi a la capacitat emprenedora Lluís Soriano Castaño, mneció especial a la trajectòria professional Solutions Trilogi SL, premi TIA Anoia Sala-i-Martin en un moment de la xerrada


1 Comentaris

F

Felip Puig dimissió !!!!

11 de juliol 2015.19:23h

Respondre

La presencia del felip puig en el acto de la Unió Empresarial de l’Anoia, solo ha servido, para manchar con su presencia, la honradez de dicha asociacion.

Hoy el Periodico:
Los Mossos admiten... Llegir més que dejaron tuerta a Quintana
Herrera: ”Si Felip Puig tuviera un poco de dignidad, dimitiría inmediatamente”
Herrera ha recordado que cuando Puig era el máximo responsable de Interior afirmó que Quintana fue herida por objetos lanzados por los manifestantes.

Esta historia de nunca acabar, es insoportable!!!
En manos de quien estamos?
felip DIMISION,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.