TORNAR

La UEA denuncia "dos mesos sense solucions" per als treballadors de fora la Conca pel confinament

Aquesta situació pot afectar a gairebé un 20% de les persones que treballen a la Conca

economia
Divendres, 22 maig 2020. 21:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'esgota ja el mes de maig i queden 15 dies perquè venci l'Estat d'Alarma (si no hi ha prórroga), però continua encara una situació heretada del 12 de març: els treballadores i treballadores d'altres localitats que havien d'entrar a la Conca confinada no tenen encara la baixa laboral per aquelles jornades. La UEA manifesta la seva decepció.

PUBLICITAT

Un dels controls durant el confinament de la ConcaLa Unió Empresarial ha emès un comunicat molt aspre perquè "encara no s'ha resolt la situació de centenars de treballadors i treballadores queresideixen fora de la Conca i que no van poder accedir als seus llocs de treball situats a dins la zona perimetral (municipis d'Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí)" després de dos mesos. Indiquen que "la situació en què es troba el teixit empresarial i laboral del nostre país no té precedents i cal treballar per revertir aquesta situació i avançar econòmicament, però no podem deixar de banda i sense garantir els seus drets a tots aquests professionals anoiencs i també de fora de la comarca".

Al voltant del 20% dels treballadors de les empreses situades a la Conca d'Òdena viuen a fora d'aquesta, i durant el confinament no van poder accedir als seus llocs de feina. En aquest sentit, les empreses afectades, i els mateixos treballadors no saben en quina situació jurídica van quedar durant gairebé un mes. Les persones treballadores "afectades es troben desemparades i amb manca de protecció social"".

Apunten que "la resposta del Govern en aquest sentit, tot i les reiterades peticions i sol·licituds, ha estat nul·la. Una demanda que anem fent juntament amb els quatre ajuntaments dels municipis afectats i els sindicats. Demanem tant al govern espanyol com al Govern de Catalunya una resposta immediata i una solució de caràcter definitiu, en què s'adoptin les mesures necessàries per donar cobertura legal i seguretat jurídica a totes les persones treballadores afectades i que puguin acollir-se a una Incapacitat Temporal assimilable a accident laboral tal com s'ha fet amb els treballadors veïns de la Conca i que no van poder accedir al seu lloc de treball si estava ubicat fora d'aquesta."

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.