TORNAR

El Campus d’Igualada acull aquest dissabte la competició de robòtica First Lego League amb 200 infants d’arreu de Catalunya

En la setena edició hi participaran 16 equips formats per joves d’entre 10 i 16 anys, i cinc equips formats per infants d’entre 6 i 9 anys

ensenyament
Divendres, 1 març 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El Campus Universitari Igualada – Universitat de Lleida (UdL) acull aquest dissabte 2 de març una nova edició de la First Lego League (FLL). En aquesta setena edició, l’esdeveniment aplegarà uns 200 estudiants de centres educatius de primària i secundària d’arreu de Catalunya a les instal·lacions universitàries igualadines. El paper de la universitat ha estat clau en aquesta fita, gràcies a l’aposta pels estudis de l’àmbit de les enginyeries i tecnologia del Campus d’igualada.

La FLL Igualada està organitzada per l’Escola Politècnica Superior de la UdL amb el patrocini de l’Ajuntament d’Igualada, CodeLearn, TIC Anoia, Kids&Us, Stikets i la col·laboració de La Gaspar i Cal Valls.

El director de la First Lego League a Igualada, Sergio Sayago, es mostra molt satisfet de l’èxit de participació ja que s’han omplert totes les places que s’oferien. La categoria Challenge compta amb 16 equips formats per joves d’entre 10 i 16 anys, provinents de centres educatius de diverses poblacions catalanes – Igualada, Òdena, Sant Sadurní d’Anoia, Abrera, Sant Feliu i Barcelona, entre d’altres –, que s’enfrontaran a les instal·lacions del Campus al Pla de la Massa. L’equip guanyador accedirà a la gran final estatal. Pel que fa a la categoria Explore, amb alumnes d’entre 6 i 9 anys, comptarà amb 5 equips.

Les cerimònies d’entrega de premis es faran a l’exterior de l’edifici del Pla de la Massa, una per als participants més petits (13.30 h) i l’altra, tot seguit, per als grans (13.45 h). En cas de pluja l’entrega de premis es farà a l’interior del Campus. Els guardons de la categoria Challenge són la Nominació al National Innovation Award, 1r Premi Ingeniera Soy per a l’equip guanyador; 1r Premi als Valors First; 1r Premi TIC Anoia al Projecte d’Innovació; 1r Premi CodeLearn al Disseny del Robot; 1r Premi al Comportament del Robot; Premi a les Joves Promeses; Premi a l’Excel·lència en Enginyeria i 1r Premi a l’Entrenador. En la categoria Explore, la dels més menuts, es lliuraran el Premi a la solució del desafiament; el Premi a la Programació; el Premi als valors fonamentals; el Premi al pòster de l'equip; i el Premi model d'equip.

Els reptes d'aquesta edició de la First Lego League estan relacionats amb el món de la creativitat, sota el lema Masterpiece. Es tracta d'explorar "el paper que exerceix la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, les arts i les matemàtiques (STEAM) en les arts per dissenyar i construir un món d'infinites possibilitats. Les habilitats d’aquests joves genis permetran crear arts i experiències que ens uneixen, ens entretenen i ens commouen”, destaquen els organitzadors.

A banda dels més de 200 estudiants que estan citats a mostrar les seves capacitats tecnològiques i competir amb els robots de Lego que han construït al llarg del curs, la FLL mobilitza a Igualada una quarantena de voluntaris, entre els quals professorat i estudiants, la majoria d’ells de les diferents titulacions que l’Escola Politècnica Superior ofereix al Campus Universitari Igualada-UdL, professors associats i familiars d’aquests.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.