//Plugins sense CDN ?>
Les pràctiques d'aquest màster es faran al centre 4DHealth, també a les dependències de l'antic hospital d'Igualada. La degana Judith Roca apunta que aquest màster obrirà portes no només en el context assistencial, sinó també en la docència.
El campus igualadí estrena un nou màster el curs 2020-2021, un màster universitari en Simulació Clínica i Seguretat del Pacient. Serà una titulació oficial, amb 20 places i en modalitat semipresencial, que pretén proporcionar a l'alumnat una formació enfocada a la pràctica assistencial de qualitat, un coneixement metodològic i la capacitat per formular judicis clínics avançats mitjançant la presa de decisions ètiques dins d'equips multidisciplinaris.
El Centre d'Innovació en Simulació 4DHealth, acollirà les pràctiques. El màster va encaminat a incrementar la seguretat dels pacients millorant la formació dels professionals de la salut, tal com recull el document 'Estratègia de Seguretat del Pacient del Sistema Nacional de Salut 2015-2020' implementat a l'Estat espanyol l'any 2005. Les persones que el cursin "poden esdevenir els líders dels grups interdisciplinaris formats amb aquesta finalitat i, per tant, seran més competitius als mercats laborals, tan nacionals com estatals i internacionals", explica la degana d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL, Judith Roca.
Segons Roca, "aquests professionals de la salut integraran la recerca a la prestació de serveis habituals, fet que els obre les portes a cursar estudis de doctorat i realitzar la seva carrera professional no només centrada en el context assistencial, sinó també en el camp de la recerca i la docència". Per tenir accés directe al màster cal tenir un grau en Infermeria, Fisioteràpia, Medicina o altres titulacions pertanyents a l'àmbit de les ciències de la salut i la vida.
La durada serà d'un curs acadèmic -d'octubre de 2020 a juny de 2021- i la càrrega lectiva és de 60 crèdits. Tota la informació està disponible al web mastersimulacio.udl.cat.
La seguretat del pacient és una premissa fonamental en la qualitat de la pràctica clínica. L'OMS va iniciar el 2004 l'Aliança Mundial per a la Seguretat del Pacient amb el propòsit
de coordinar, difondre i accelerar les millores en aquesta matèria a tot el món.