TORNAR

Una delegació poblatana es desplaça a Rubí per homenatjar el mestre Josep Rusiñol

El professor ha complert cent anys i va estar rodejat dels seus ex alumnes

ensenyament
Dimecres, 14 octubre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una representació de poblatans van assistir a l'homenatge que, el dissabte 10 d'octubre a la tarda a Rubí, es va fer al professor Josep Rusiñol i Turu pel seu centenari. Rusiñol havia impartit classes a la Pobla de Claramunt entre el 1943 i el 1955 i el 1984 es va inaugurar una placa en honor seu a la plaça de l'Ajuntament.

Setze exalumnes i l'alcalde poblatà, Santi Broch, van assistir a la celebració, que es va fer al Casal de la Gent Gran de Rubí per al que va ser mestre a la Pobla fa més de 60 anys, Josep Rusiñol. Broch li va lliurar una placa en nom de l'Ajuntament i els exalumnes, un escrit en record dels anys que va passar a la Pobla amb l'encapçalament d'una fotografia del Castell de Claramunt.

La delegació, amb Josep Rusiñol al centreDurant l'homenatge, hi va haver actuacions de diverses entitats de Rubí amb què Josep Rusiñol havia estat vinculat, com l'Esbart Dansaire, la Unió Coral, el Casal Popular o la Coral del Casal de la Gent Gran. Després hi va haver un pica-pica i un pastís d'aniversari. A la celebració hi van ser presents familiars i amics del professor. Josep Rusiñol, nascut a Rubí el 8 d'octubre de 1915, va estudiar a les Escoles Ribas de la seva ciutat natal, al College Victor Hugo de Narbona (França) i a l'Escola Nacional de Magisteri, a Barcelona. El 1937, en plena Guerra Civil, va començar a exercir de mestre a Rubí i des de 1943 fins a 1955 va impartir classes a la Pobla de Claramunt. El 1955 es va traslladar a l'Hospitalet de Llobregat i va acabar la carrera de mestre, el 1980, a Barcelona, quan es va jubilar.

Durant la seva estança a la Pobla, va tenir mes d'un centenar d'alumnes i va portar a terme diverses iniciatives, com una biblioteca escolar que va arribar a tenir 675 llibres en una època de postguerra on no hi havia recursos i molts menys econòmics per comprar llibres, però a base de donatius i de socis es va tirar endavant. No sols va fer una biblioteca, sinó que, entre altres activitats, va ensenyar cant a les escoles i va impartir classes per a adults i classes de música. El 2010 va presidir el dinar de cloenda de la XI Setmana de la Gent Gran.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.