TORNAR

Les Escolàpies critica a la Generalitat "pels canvis de criteri" en la denegació de la línia d'ESO

La Generalitat desvincula la creació de l’institut-escola a Òdena de la decisió sobre la secundària a les Escolàpies

ensenyament
Dijous, 20 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El centre igualadí se sent molt perjudicat per la decisió presa pel Departament d'Ensenyament. Addueixen que sense el concert que ara se'ls nega, obrir una línia d'ESO "és absolutament inviable".

L'edifici de l'escola, al carrer del VidreLa direcció de les Escolàpies, en declaracions a AnoiaDiari, ha manifestat la seva contrarietat per la decisió de la Generalitat de Catalunya de tombar la proposta que s'havia plantejat d'obrir una línia de secundària concertada. Acusen a l'administració d'haver canviat de criteri sobre la marxa. La directora Loles Iborra explica que "en les primeres reunions amb el Departament d'Ensenyament se'ns va donar la llum verda. Fins i tot ho veien com a positiu perquè calien més grups en aquestes franges d'edat". La demanda per part de les Escolàpies per tenir una línia d'ESO és de fa temps i també "hi ha la planificació de reduir les dues línies de primària a una de sola". Després d'un primer vist-i-plau, la direcció lamenta que la Generalitat s'hagi despenjat "i ara afirmin que no poden acceptar donar-nos el concert perquè només proposem una línia d'ESO i no donaríem sortida a les dues línies existents de primària". 

Les Escolàpies té vinculada l'Escola Pia com a centre de secundària "i des de la Generalitat se'ns va dir que no tenia perquè canviar, que tot i oferir ESO podíem seguir sent un centre adscrit". D'aquesta manera, tots els alumnes "de primària tindrien una sortida, ja a les Escolàpies o a l'Escola Pia". El mes d'octubre van començar els equívocs, segons expliquen. La Generalitat va enviar una carta on indicava que "no es podia començar l'ESO fins que hi hagués una sola línia de primària". Quan l'escola va tornar a reunir-se amb l'administració, el novembre, "ens van dir que no féssim cas de la carta".

Per tant, el centre va continuar amb la planificació. De fet, la direcció havia fet un esforç econòmic i havia programat per aquest estiu una segona fase d'obres per no interferir en la marxa del curs. La primera fase ja s'havia completat l'estiu anterior. Van rebre nous 'inputs' com "no deixar per darrera hora les titulacions dels professors" que havien d'impartir secundària i vetllar per no superar els 30 alumnes. El desembre es va fer una reunió amb els pares i mares "i els vam explicar que tenien tota la llibertat per triar" si volien seguir a les Escolàpies, passar a l'Escola Pia, o l'opció que veiessin necessària. Per a les 30 places hi havia "22 ó 23 alumnes", per tant, "no hi havia sobredemanda". 

La data límit perquè les famílies triessin era el 7 de febrer. Aleshores, però, segons els responsables del centre, el Departament d'Ensenyament "va avisar-nos que no tindríem concert fins que hi hagués una sola línia a primària. Això ens col·loca en una situació molt difícil, perquè el preu seria inassumible per les famílies que tenim, que són de classe mitjana". Les Escolàpies, així com l'AMPA del mateix centre, veuen en aquest gir de la Generalitat, "una decisió política".

Des del Departament d'Ensenyament s'afirma que la raó única és l'esmentada en la resposta a les Escolàpies: "és inviable la proposta perquè no dóna continuïtat a tots els alumnes de l'escola: ara són dos grups de primària i proposaven un grup d'ESO, per tant, hi ha un grup de primària que al passar a l'ESO no tindria continuïtat". Ho desvinculen de la novetat anunciada aquest desembre, la creació d'un institut-escola a Òdena a partir del curs vinent. Les places generades en aquest institut-escola no estan vinculades, segons Ensenyament, al canvi de criteri que denuncien les Escolàpies.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.