TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

Les Escolàpies se senten "enganyades" per Educació que obrirà una línia d'ESO al Pere Vives

La direcció del centre denuncia que ”se’ns va denegar a nosaltres, i les famílies es van apuntar a centres on ara s’obre la línia vista la demanda”

ensenyament
Dijous, 25 juny 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després de la treva de la COVID-19, el conflicte entre les Escolàpies i el Departament d'Educació segueix viu: l'administració obrirà una línia addicional d'ESO en un centre públic. Les Escolàpies afirmen que "és una burla" ja que fa pocs mesos "se'ns va denegar el concert per obrir una línia d'ESO".

PUBLICITAT

La direcció de les Escolàpies ha emès un comunicat on critica la decisió del Departament d'Educació: "obriran una línia de Primer d'ESO a l'INS Pere Vives". Entenen que "l'administració de la Generalitat s'ha burlat de les Escolàpies i del consistori d'Igualada", que va votar a favor fa uns mesos de donar suport a l'obertura d'una línia de secundària al centre. Finalment, el Departament d'Educació va fer marxa enrere tot i que en un principi havia negociat la línia d'ESO a les Escolàpies.

L'escola manifesta que "sabent de la demanda de places entre la població de 9 a 12 anys, durant més d'un any hem estat treballant per poder oferir l'etapa d'ESO al centre. Després d'un primer vistiplau dels Serveis Centrals i dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, es va comunicar aquest fet a les famílies de l'escola que van manifestar el seu interès aa continuar l'escolaritat dels seus fills/es a Escolàpies". Critiquen que "quan ja ho teníem a punt" -de fet, l'escola havia començat les obres a mitjans de 2019- "van començar a posar traves dient que el projecte no es podria dur a terme fins que només tinguéssim una línia de Primària... Vam canviar el projecte, però no calia que seguíssim, perquè no ens donarien el concert."

Segons la direcció de les Escolàpies, la Generalitat va resoldre que vistes les dades de població d'Igualada i municipis adscrits, no calia un grup més per 1r d'ESO i que restarien "22 vacants per matrícula viva". Això ha provocat que "les famílies que havien pensat quedar-se a l'escola han hagut de prendre una altra decisió. I sí, moltes d'elles han demanat plaça a Instituts públics. Ara manquen places per atendre tanta sol·licitud i necessàriament s'ha d'obrir un grup al Pere Vives." Conclouen que "continuarem lluitant pels drets i llibertats dels infants i les famílies, amb una educació de qualitat a l'abast de tothom."

PUBLICITAT

7 Comentaris

J

JOSEPM

IGD

29 de juny 2020.18:25h

Respondre

Perdoneu però algú ho havia de dir. Sabeu que la crisi econòmica de 2008 va suposar una caiguda brutal de la natalitat arreu, també a Igualada. I sabeu com ha afectat això a les places de... Llegir més primària oi?, crec que és conegut que sobren places de primària a Igualada, especialment concertades. Doncs a partir de 2023 questa onada arriva a ESO!! i per tant sobraran places. La del IES Pere Vives podrà suprimir-se, però si concedeixen una concertada... els crits arribaran al cel quan calgui tancar oi?
Doncs no llencem diners, ni perdem temps discutint afers celestials. Amen.

M

Mari

Igualada

30 de juny 2020.21:07h

No és cap afer celestial. Si s’obre una línea de I3 a l’Emili Vallès perquè 15 famílies demanen plaça pública, es pot obrir una d’ESO concertada perquè 25 famílies ho demanen. ... Llegir més /> Arribat el moment, si s’ ha de tancar, es tanca.....de la mateixa manera que s’ ha renunciat a una línea.

j

josep

igualada

2 de juliol 2020.12:45h

Els concerts pels musics. L’escola PÚBLICA i de qualitat.

P

Pilar

Igualada

26 de juny 2020.09:31h

Respondre

Deixeu d’enredar al personal amb les vostres mitges veritats, per no dir mentides. Si s’hagués obert una línia d’ESO a les Escolàpies qui se n’hauria ressentit és l’escola Pia, que és... Llegir més el centre que majoritàriament acull, de fa temps, els vostres alumnes un cop els toca passar a secundària. I d’això anava la moció que l’alcalde va tenir la pocavergonya de tirar endavant: Escolàpies en detriment de la Pia, i el Castells prenent partit descaradament. I ara resulta que dieu que els vostres alumnes han anat a la pública. Doncs serà que han deixat els ”valors, els drets i la llibertat” de les escoles religioses a una altra banda, si és que ens ho hem de creure.

Potser que deixeu de donar la tabarra. Per més que sigueu l’escola amigueta de l’alcalde, perquè hi porta els fills, la demanda que teniu és la que és. I si no us aguanta la demanda a primària, que és el que sempre heu ofert, podeu plegar en lloc de fer el ploricó i inventar-vos greuges perquè no teniu secundària.

I una última cosa: tant parlar de que estàveu ”en negociacions” amb el Departament: en podrem veure algun paper, algun dia, d’aquests permisos que dieu que us havien donat i van revocar a l’últim moment? O és que vau fer unes obres sense tenir ni un sol paper on digués que tindríeu ESO? Perquè si és així, potser la irresponsabilitat és vostra. Exclusivament vostra. I els mitjans, a veure si us els demanen, aquests papers, en lloc d’anar difonent la vostra cantarella sense cap prova.

e

elisabet

igualada

26 de juny 2020.09:51h

L’Escola Pia era només de secundària quan va decidir tirar pel dret obrint infantil i primària, en detriment de la Divina Pastora i les Escolàpies, trencant els pactes de l’ERI.
Per... Llegir més tant, en tot cas, si creus que es tracta d’una lluita entre escoles religioses, qui primer va mirar només per ella va ser l’escola pia.

M

Mari

Igualada

26 de juny 2020.12:52h

En detriment de l’Escola Pia? Una línia d’Escolàpies passa a la pública i no sé si ho saps, a partir d’aquest curs hi haurà un altre sisè d’E. Pia, ja que ara ja són dues línees de... Llegir més primària. I no, no han deixat els valors... però l’economia juga un bon paper, o potser ja no agrada tant l’escola adscrita.
Els fills de l’alcalde, per a la teva informació, van a l’E.Pia. Ah! I a l’E. Pia també els hi han concedit una nova aula de suport.
Les obres es van començar, perquè malgrat no tenir papers (en tramit), van dir que cap problema, que anèssim avançant...però es veu que de paraula no hi ha “contracte”.
Abans se parlar, t’hauries d’informar millor. I una altra cosa... Que Escolàpies tingui o no ESO, t’afecta molt?

M

Marc

Igualada

25 de juny 2020.11:02h

Respondre

Quina vergonya i falta de previsió del D. Educació.
La politica administrativa una vegada mes deix penjat un projecte aprovat inicialment.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.