TORNAR

La Mancomunitat de la Conca d'Òdena organitza tres formacions gratuïtes per treballar a la indústria

Els cursos permeten fer pràctiques a empreses del sector industrial de la comarca de l’Anoia i un assessorament personalitzat per trobar feina

ensenyament
Dimarts, 18 juliol 2023. 11:09. Redacció AnoiaDiari.

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) ha organitzat tres formacions gratuïtes per potenciar la inserció laboral i millorar l'ocupabilitat de les persones aturades a la Conca en el sector industrial, especialment joves i dones. Els cursos permeten fer pràctiques en empreses del sector industrial de l'Anoia a partir de la tardor.

Les tres formacions que s'ofereixen són, per primera vegada, en l'àmbit del muntatge d'instal·lacions d'aerotèrmia, en l'àmbit del muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques, les quals ja s'havien realitzat el curs passat, i diverses formacions en soldadura. Es tracta de tres oficis que tenen molta demanda a la Conca d'Òdena i requereixen professionals formats. La iniciativa pretén també donar resposta a les necessitats del sector i fomentar la competitivitat.

La durada dels cursos oscil·la entre les 150 i les 240 hores, amb una durada d'entre dos i quatre mesos, en funció del curs. A més de fer pràctiques formatives (no remunerades) en empreses del sector, als alumnes se'ls dissenyarà un itinerari personalitzat per trobar feina, i també rebran formació en el mòdul sobre intel·ligència emocional per dotar-los de recursos per a poder millorar l'autoconfiança de cara a les entrevistes per trobar feina. Els cursos són gratuïts i s'hi poden inscriure totes les persones empadronades a un dels set municipis de la Conca d'Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí), amb un nivell d'estudis d'ESO o equivalent i en situació d'atur.

Les formacions es fan en el marc del programa Conca Industrial 4.0, amb el qual la MICOD vol fomentar la vocació industrial entre els joves, afavorir la presència de la dona en un sector fortament masculinitzat i contribuir a la millora i competitivitat de l'activitat industrial de la Conca. Una de les línies de treball que contempla el pla és la participació activa dels agents socioeconòmics del territori. La Fundació Saltoki ja ha confirmat que col·laborarà de nou en el projecte, acollint els alumnes de les formacions d'aerotèrmia i plaques solars a les seves instal·lacions d'Igualada i ajudant a proporcionar-los les pràctiques posteriors.

Es donarà prioritat a la motivació, actituds i aptituds de les persones i també es prioritzarà la inscripció de dones a la formació com a mesura per començar a revertir la masculinització del sector industrial. Les persones interessades poden omplir el formulari disponible a la web micod.cat, o bé adreçar-se a la Mancomunitat de la Conca d'Òdena escrivint un correu electrònic a ocupacio@micod.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.