TORNAR

La MICOD obre inscripcions per cursos gratuïts de soldadura i d'instal·lacions de plaques solars

ensenyament
Diumenge, 12 novembre 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

La MICOD ha obert les inscripcions per a dos cursos gratuïts de muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques i de soldadura, "uns oficis que actualment tenen molta demanda a la Conca d'Òdena i les empreses requereixen professionals formats".

Es tracta de dues formacions que, juntament amb la d'instal·lacions d'aerotèrmia iniciada el mes passat, formen part del programa Conca Industrial 4.0 per facilitar la inserció laboral i millorar l'ocupabilitat de les persones aturades a la Conca en el sector industrial, especialment joves i dones.

El curs de soldadura tindrà lloc a Ig-nova, té una durada de 160 hores, es començarà a finals de gener fins a principis de març i els alumnes treballaran una formació genèrica de soldadura, de materials fèrrics i del sector del metall. A més, als alumnes se'ls dissenyarà un itinerari personalitzat per trobar feina, i també rebran formació en el mòdul de "coneixença de les competències per facilitar les oportunitats laborals" per dotar-los de recursos per a poder millorar l'autoconfiança de cara a les entrevistes. El curs inclou la formació en prevenció de riscos laborals al sector del metall i de treballs en alçada.

Pel que fa a el curs de muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques, s'iniciarà a finals de febrer fins a mitjan maig i té una durada de 260 hores. Els alumnes aprendran el replantejament, muntatge i manteniment d'instal·lacions solars i també se'ls farà un acompanyament en la seva inserció laboral. Aquest curs es farà a l'empresa Saltoki d'Igualada.

Els cursos són gratuïts i s'hi poden inscriure totes les persones empadronades a un dels set municipis de la Conca d'Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí), amb un nivell d'estudis d'ESO o equivalent i en situació d'atur. Es donarà prioritat a la motivació, actituds i aptituds de les persones i també es prioritzarà la inscripció de dones a la formació com a mesura per començar a revertir la masculinització del sector industrial. Les persones interessades poden omplir el formularidisponible a la web www.micod.cat/.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.