TORNAR

El Milà i Fontanals, un referent de la formació professional

Més de 1.400 alumnes cursen algun dels 25 cicles formatius en aquest històric institut igualadí, que supera en deu punts la mitjana catalana d’inserció laboral de l’alumnat

ensenyament
Dissabte, 14 març 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’oferta que ofereix l’INS Milà i Fontanals és molt variada, tant en grau mitjà com en grau superior, ja que s’ofereixen 24 cicles diferents d’11 famílies professionals. A més, aquest curs han iniciat els estudis de l’itinerari formatiu específic (IFE) d’Auxiliar de vendes i atenció al públic, adreçat a alumnes amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada.

Des de la direcció del centre expliquen que “cada vegada més alumnat vol cursar estudis de formació professional, especialment al nostre centre, ja que acull el 94% d’alumnat d’FP de la comarca. Durant el període de preinscripció i matrícula de maig-juliol es cobreixen les vacants de la majoria de cicles formatius, i queda només alguna vacant a cicles del sector industrial al setembre”.

L’interès dels joves per aquesta tipologia d’estudis ha crescut, segons l’equip directiu d’aquest centre amb quaranta-cinc anys d’història. “Aquest curs s’hi han matriculat més de 1.400 alumnes per cursar estudis de formació professional. Amb tot, paradoxalment, no es cobreixen totes les vacants per estudis del sector industrial, del qual tenim més ofertes laborals. En molts casos no podem cobrir la demanda d’alumnat per part de les empreses dels sectors: manteniment industrial, electricitat-electrònica, automoció o química”, expliquen.

Des de l’INS Milà i Fontanals es mostren satisfets per la inserció laboral dels alumnes. “La valoració que en fem des del centre és molt positiva; els nivells d’inserció laboral a Catalunya dels titulats de formació professional és d’un 73,83% en grau superior i d’un 57,90% en grau mitjà. A més, si mirem les dades globalment, el grau d’inserció de l’alumnat de l’INS Milà i Fontanals supera en deu punts la mitjana de Catalunya, i el 77% d’aquest alumnat treballa en un ofici relacionat amb la titulació que ha obtingut”, assenyala l’equip directiu del centre, que també remarca que “és especialment rellevant que només un 6,34% dels joves titulats de formació professional entre 16 i 19 anys busquin feina, mentre que la gran majoria continua estudiant”.

Sobre si l’oferta de formació professional dona resposta a les necessitats del teixit productiu local, des del Milà i Fontanals assenyalen que “hi ha poca vocació per a l’estudi de cicles formatius del sector industrial, tot i que té una gran oferta laboral a l’Anoia. El centre té convenis amb moltes empreses de la comarca de la majoria dels sectors, i cada curs tenim més de 500 alumnes en conveni de pràctiques”.

Finalment, preguntats sobre les necessitats actuals i de futur a la comarca, la direcció del centre igualadí assenyala que “continuen predominant les ofertes laborals del sector industrial en el nostre entorn i, en general, a la major part de Catalunya, sense desmerèixer la resta de sectors. La comarca necessita especialment tècnics d’instal·lació i manteniment industrial, tècnics en electricitat-electrònica, tècnics informàtics, tècnics en automoció i tècnics de laboratori.”


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.